De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Steeds beter weer en een massa aan activiteiten


De klimaatopwarming zit er ongetwijfeld voor heel wat tussen, maar de zomers worden steeds warmer aan onze Belgische kust. En is het toch een regenachtige dag, dan zijn er nog meer dan voldoende alternatieven die voor entertainment zorgen. Je hebt uiteraard de kustlijn, maar je treft in de regio interessante steden, musea en attractieparken aan. Verder vinden er gedurende heel de zomer tal van evenementen plaats. En met de kusttram sta je gelijk waar aan de kust in een oogwenk. Zondag? In de zomer zijn aan de kust alle winkels open dus shoppen maar.

Gezonde lucht


Onderzoeken bewijzen het: zeelucht is gezonder. Zelfs op een koudere dag kan het leuk zijn een frisse neus te halen en/of een leuke wandeling in de duinen te maken. Het hoeft trouwens geen stralend weer te zijn om de kinderen enkele uurtjes te laten ravotten op het strand. Aan de kust kun je zorgeloos en op een gezonde manier ouder worden en dat is heel wat waard, toch?

Kom tot rust


Om even te deconnecteren hoef je helemaal niet naar het verre buitenland. Trek naar je tweede verblijf aan de kust en je bereikt hetzelfde effect. Je mentale toestand vaart er wel bij. het geluid van de golven en het zien van water geeft een instant ontspannen gevoel.

Makkelijker bereikbaar


Vergeet het vervuilende vliegtuig en de kostprijs van een ticket, de kust bereik je makkelijk en goedkoop. Je zult al snel merken dat je voor een weekendje naar de zee trekt, terwijl je minder snel het vliegtuig neemt. Zo haal je het meeste uit je tweede verblijf en ook de familie kan je snel een bezoekje komen brengen en mee genieten van je stulpje.

Een slimme investering


Telkens wat huren? Ga voor de slimme investering en kies voor een tweede verblijf aan de kust. Investeren in vastgoed biedt nog altijd een grote zekerheid en is waardevast. Bovendien kun je je tweede verblijf indien je dat wenst ook verhuren in de periodes dat je er zelf geen gebruik van maakt.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

In welk vastgoed kan je investeren?

De vastgoedwereld is boordevol met investeringsmogelijkheden. Zelfs als kleinere investeerder heb je vaak de mogelijkheid om een mooie slag te slaan. Je hoeft immers niet altijd gigantische bedragen te investeren om er voordeel uit te halen. 

Om je even een duidelijker beeld te geven van de soorten vastgoed waar je in kan investeren, hebben we ze hieronder even voor je opgelijst.
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons