De verschillende soorten beglazing voor je woning:

Enkele beglazing


Een heel aantal oude woningen beschikken nog steeds over enkel glas. Vandaag de dag wordt dit nog amper gebruikt wegens de slechte isolatie. Vanaf dit jaar is het trouwens verplicht om minimaal dubbel glas in ramen en deuren te hebben. Tussendeuren kunnen nog wel voorzien worden van enkel glas.

Dubbele beglazing


Aangezien dubbel glas verplicht is, is dit momenteel ook het populairst. Het gaat hier om twee glasplaten met lucht tussen. Dit laagje lucht zorgt voor een betere isolatie, waardoor je aardig wat bespaart op je energiefactuur. Dubbel glas is prijziger dan enkel glas, maar dat verdien je terug. Niet onmiddellijk, maar wel over meerdere jaren.

HR++ glas


Bij dit hoogrendementsglas zit er geen lucht tussen de glasplaten, maar een isolerende stof. Dit glas is nog een stuk duurder, maar de besparing op je energiefactuur is ook hoger. Je bespaart nog heel wat meer dan bij dubbel glas, dus beschik je over het budget, dan is dit zeker het overwegen waard.

Triple glas


Triple glas of HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten met isolerende stof tussen. Dit glas is nog steviger en isoleert nog beter dan de bovenstaande glasplaten. De ramen zijn wel een stuk zwaarder en het is opletten geblazen dat je niet overdrijft in je isolatie. Controleer ook even of je woning stevig genoeg is voor triple glas.

Laat je informeren over je ramen


Dit waren alvast de meest voorkomende mogelijkheden voor de beglazing van je woning. Verder heb je ook nog veiligheidsglas en dergelijke, als je je woning extra wenst te beveiligen. Informeer je altijd grondig bij een ramenspecialist en denk op langere termijn. Ook korte termijn kunnen goed isolerende ramen wat duurder zijn, maar het verschil verdien je vaak in enkele jaren terug.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons