Dé trends in behang en stoffen!

Trendy dessins

Rijk en overvloedig. Zeg maar dag met je handje aan de minimalistische dessins en ga voor uitgesproken. Bonte dessins nemen de woning over en vormen ware eyecatchers in je interieur. Voorzichtig beginnen? Start met wat kussens! Bloemen en architectonische dessins vormen dit najaar de andere trends. Zeker de bloementrend is uitbundig.

Voor behang doen pentekeningen het dan weer ontzettend goed. Kies voor de gestileerde en originele variant met mooie pensterken. Landschappen komen bijvoorbeeld perfect tot hun recht als ze mooi uitgewerkt zijn met de pen.

Ga voor aarde

Aardetinten voeren ook dit najaar de boventoon. Ze vormen een rustige basis voor alle kleurenpracht van hierboven. Wel nieuw is geel. Sta je er wat afkerig tegenover ga dan voor de afgezwakte variant. Geel valt overigens perfect met grijs en blauw te combineren. Zwak echter niet teveel af, want felle kleuren zijn in opmars. Je interieur mag knallen en daar mag zelf een vleugje oranje bij komen kijken.

Trends in stoffen

Met goud zit je dit najaar goed. Niet enkel de kleur, maar ook een opdruk in het goud kan extra cachet geven aan je stof. Gouddraad is ook een optie. Verder merken we dat duurzaamheid steeds meer aan belang wint. Een trend die we enkel maar kunnen toejuichen. Gerecycleerde stoffen veroveren de huiskamer. Ze zijn vaak net iets duurder, maar laat dat je vooral niet tegenhouden.

De stoffen voor buiten worden ook zachter. De tijd is voorbij dat outdoor een synoniem was voor ruw. Vandaag de dag zijn er ook zachtere stoffen te vinden die UV- en waterproof zijn. Binnen en buiten lopen meer en meer in elkaar over en ook de stoffenfabrikanten spelen daar op in.

Panelen

Dé trend in behang? Behangpanelen! Je ziet ze in alle mogelijke maten en vormen. Daarnaast zijn ook de grasbehangen aan een opmars bezig. Grasvezels zijn voel- en zichtbaar en geven wat bijzonders aan de ruimte. Een voorbeeld? Bamboe! Wil je snel resultaat zonder al te veel poespas, dan kies je voor vinylbehang. Rechtstreeks op de muur plakken en klaar!

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons