De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij stapt over op Het Nieuwe Werken in de cloud


ROTTERDAM - Kwam hij vroeger vaak te laat thuis voor het eten en zag hij zijn kinderen nauwelijks, nu komt elke avond voor het eten thuis en handelt z'n zaken op z'n gemak af met zijn iPad als de kids op bed liggen. Het Nieuwe Werken bevalt vastgoedontwikkelaar Juriaan van Woerkom uitstekend. Zijn bedrijf heeft namelijk, als een van de eersten in hun branche, een cloud-infrastructuur gecreëerd die het mogelijk maakt om zijn vertrouwde bedrijfsgegevens niet alleen op kantoor, maar ook op zijn iPad of laptop af te handelen.

MSA-ICT uit Houten, maakte deze omslag mogelijk. Voor de medewerkers van De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij, waarvan Van Woerkom een van drie mede-eigenaren is, betekent het dat ze nu overal waar internet is, met hun laptop, desktop of handheld, uit de cloud kunnen werken op hun eigen vertrouwde bedrijfsplatform. Dat maakt het werken en leven voor de medewerkers een stuk eenvoudiger.

In hun markante kantoor in de vorm van een scheepsbrug aan de voet van de Erasmusbrug legt Van Woerkom uit: “Toen we bij onze ICT-dienstverlener MSA-ICT uit Houten aankaartten dat het handig zou zijn als we bij onze klanten of partners over dezelfde informatie konden beschikken als op kantoor, kwam hun accountmanager op te proppen met de cloud-oplossingen die ICTCloudServices te bieden heeft.”

Meer gemak en betere samenwerking
“We hebben toen al onze databestanden verhuisd naar een centrale server die we nu via een beheerde desktop-omgeving kunnen benaderen. Deze online-desktop ziet er op alle apparaten waarmee we inloggen hetzelfde uit. Het maakt dus niet uit of ik met m'n iPad, smartphone of laptop werk. Het komt altijd vertrouwd over.”

Van Woerkom: “De centrale server regelt nu alles automatisch. We hoeven ons dus geen zorgen te meer maken over backups, want er staat niets meer op de computers waarmee we inloggen. Als er iets kapot gaat of een batterij leeg raakt, dan pakken we gewoon een ander apparaat en kunnen we verder werken. Alles is centraal beschikbaar en dat maakt voor ons ook dossiervorming veel eenvoudiger, want er kan niets meer zoek raken. En we kunnen nu ook selecte informatie eenvoudig delen met derden, want onze klanten en zakenpartners willen tegenwoordig graag inzicht hebben in de stukken die voor hun van belang zijn en volgen waar we voor hen mee bezig zijn. We besparen daardoor enorm veel tijd, zijn veel flexibeler en kunnen sneller inspelen op vragen.”

De veiligheid is goed geregeld
Een belangrijk issue bij cloud computing is de veiligheid van data. “Wij hebben er geen problemen mee om onze gegevens in een beveiligd cloud center onder te brengen’, zegt Van Woerkom. “Er is wederzijds vertrouwen en daarbovenop hebben we strakke afspraken vastgelegd in een service level agreement. Je moet je natuurlijk afvragen in hoe verre diezelfde bestanden in ons eigen pand veilig zijn. We vergaten nogal eens een backup te maken, ze zouden bij ons kunnen inbreken en er kan altijd brand uitbreken. Zo’n centrale server is beter beveiligd, staat in een brandvrije ruimte en alles wordt automatisch gebackupt.”

Van Woerkom heeft het volste vertrouwen in Workplace-As-A-Service. “MSA-ICT had het binnen de kortste keren geregeld; we hebben op kantoor eigenlijk niets van de overgang gemerkt. En nu hebben we er letterlijk helemaal geen omkijken meer naar.”

"Met deze stap in de cloud heeft DRVM een belangrijke stap in de toekomst gemaakt”, aldus Van Woerkom. “We proberen in ons vak vernieuwend te zijn. Nu zijn we ook op ICT-gebied een voorloper en kunnen we werken waar we willen.”

Ook bij Oximo, dé online vastgoedmakelaar werd er al van bij de start gekozen voor een cloud ict-infrastruktuur. Met de gekende voordelen voor zowel gebruikers,  medewerkers als het bedrijf zelf.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag