De lockdown-tip van de dag: Hoe organiseer je telewerk zoals het hoort?

Telewerken, in de eerste plaats een kwestie van discipline

Of het nu op kantoor is of thuis, een werkdag moet beginnen met een onveranderlijk ritueel: een verkwikkende douche, passende kleding aantrekken, ontbijten… Zulke rituelen helpen om in werkmodus te geraken en om het verschil te maken tussen een werk- en een rustdag. Een werkschema (voor de week) helpt ook een handje.

De werkruimte zelf is net zo belangrijk. Werken in de buurt van spelende kinderen, op een hoek van de eettafel of ineengezakt op de bank zal geen overtuigend resultaat opleveren omdat de bronnen van afleiding te groot zijn. Je werkruimte moet dus idealiter gescheiden zijn van het “gewone leven”, maar ook goed uitgerust. Denk aan een tweede scherm, eventueel een printer enzovoort. Of waarom geen koffiezetapparaat?

De mix met je privéleven

Het is belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen, pauzes in te lassen en daarbij even tijd te maken voor niet-werkgerelateerde bezigheden. Is niet de bedoeling: alledaagse taken uitvoeren zoals (af)wassen, schoonmaken of koken. Dit moeten twee gescheiden werelden blijven die elk recht hebben op een eigen schema. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we ook wel…

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons