De keukentrends van medio 2015


De keuken is tegenwoordig het hart van de woning. We brengen er almaar meer tijd door, en niet alleen om te koken. Daarom vinden we het ook belangrijk, dat we ons in de keuken goed voelen. En niet alleen wij zelf of het hele gezin, maar ook onze vrienden. Comfort en warmte zijn twee zeer belangrijke factoren geworden in de keukenbranche. Maar wat is er ondertussen nog belangrijk in de keuken? Moet je deze trends volgen en hoe kun je een keuken tijdloos maken?


Trends zijn altijd gevoelig om te volgen, zeker als je na 15 jaar je keuken nog altijd graag wilt zien. Ieder jaar komen er nieuwe ideeën op de markt, maar daarvoor hoeven deze niet gevolgd te worden. Je moet vooral ook jouw eigen idealen blijven voor ogen hebben en ernaar kijken wat je echt belangrijk vindt. Laat je inspireren, niet leiden.


Nieuwigheden 2015

Bij de nieuwigheden van 2015 kijken we voornamelijk naar de duurzame en de energiezuinige apparaten. Energie is een belangrijke factor geworden in onze samenleving. Iedereen is zich ervan bewust dat onze toestellen veel energie vragen. De fabrikanten spelen hier op in en kijken naar het verbruik van de toestellen zonder in te leveren op de kwaliteit ervan. Uiteraard is dit niet enkel goed voor het milieu maar ook voor onze portefeuille.


Daarnaast gebruiken we almaar vaker natuurlijke materialen zoals hout, graniet, natuursteen en dit wordt verder gezet door natuurtinten te kiezen in de fronten of op de muren. Hout is altijd al aanwezig geweest in de keuken, vroeger werd het donker gemaakt, tegenwoordig wordt het naturel gehouden. Met hout kan er nooit iets verkeerd gedaan worden. Je moet alleen niet overdrijven in de hoeveelheid ervan.


De duurzaamheid komt ook op andere gebieden terug. Door bijvoorbeeld meer en meer te koken met verse en natuurlijke producten. Zo komen er op de vensterbank al eens kruidenplantjes te staan. Niet alleen lekker, maar ook lekker... groen! Het brengt wat kleur in de keuken en zorgt ervoor dat de keuken onmiddellijk opfleurt.


Meerdere materialen in de keuken

Iets wat meer en meer terugkomt is het gebruik van meerdere materialen in de keuken. Hier moet je voorzichtig zijn dat er zeker voor materialen gekozen wordt die matchen, maar die ook nog eens rustig ogen. Anders krijg je al snel de kans dat dit na een bepaalde tijd niet meer hot is en dat je dit beu wordt.


Als je dan voor een natuurelement kiest dat gecombineerd wordt met een rustige neutrale kleur, dan zorgt dit voor meer eenvoud. En deze eenvoud zorgt er dan weer voor dat alles tijdlozer is.


Maar die twee verschillende materialen zorgen ook voor gezelligheid. Zeker als één van de twee materialen dan ook nog eens een textuur krijgt zoals knoesten, scheuren, barsten, houttextuur, of gewoonweg een ander type front zoals een kaderfront. En gezelligheid is iets wat je nooit kunt wegdenken uit de keuken, toch?


Minder felle kleuren

Verder wordt er almaar minder met felle kleuren gewerkt in de keuken. De keuze valt almaar vaker op zachte natuurlijke kleuren of gewoon wit. Het is met accessoires zoals een koffiemachine, een broodrooster of een bloempot dat tegenwoordig kleur in het geheel wordt gebracht.


Hoe zachter de kleuren van de keuken zelf, hoe langer de keuken meegaat in de tijd. Ze stralen dan ook nog rust en eenvoud uit. Je kunt beter spelen met de accessoires of met de muren, zo kun je altijd de tendens volgen van de verfkleuren, zonder diep in de geldbuidel te tasten . En op deze manier heb je telkens weer een nieuwe keuken.


Bron:

Habitos

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons