2 juli 2015

De keuken is tegenwoordig het hart van de woning. We brengen er almaar meer tijd door, en niet alleen om te koken. Daarom vinden we het ook belangrijk, dat we ons in de keuken goed voelen. En niet alleen wij zelf of het hele gezin, maar ook onze vrienden. Comfort en warmte zijn twee zeer belangrijke factoren geworden in de keukenbranche. Maar wat is er ondertussen nog belangrijk in de keuken? Moet je deze trends volgen en hoe kun je een keuken tijdloos maken?

Trends zijn altijd gevoelig om te volgen, zeker als je na 15 jaar je keuken nog altijd graag wilt zien. Ieder jaar komen er nieuwe ideeën op de markt, maar daarvoor hoeven deze niet gevolgd te worden. Je moet vooral ook jouw eigen idealen blijven voor ogen hebben en ernaar kijken wat je echt belangrijk vindt. Laat je inspireren, niet leiden.

Nieuwigheden 2015
Bij de nieuwigheden van 2015 kijken we voornamelijk naar de duurzame en de energiezuinige apparaten. Energie is een belangrijke factor geworden in onze samenleving. Iedereen is zich ervan bewust dat onze toestellen veel energie vragen. De fabrikanten spelen hier op in en kijken naar het verbruik van de toestellen zonder in te leveren op de kwaliteit ervan. Uiteraard is dit niet enkel goed voor het milieu maar ook voor onze portefeuille.

Daarnaast gebruiken we almaar vaker natuurlijke materialen zoals hout, graniet, natuursteen en dit wordt verder gezet door natuurtinten te kiezen in de fronten of op de muren. Hout is altijd al aanwezig geweest in de keuken, vroeger werd het donker gemaakt, tegenwoordig wordt het naturel gehouden. Met hout kan er nooit iets verkeerd gedaan worden. Je moet alleen niet overdrijven in de hoeveelheid ervan.

De duurzaamheid komt ook op andere gebieden terug. Door bijvoorbeeld meer en meer te koken met verse en natuurlijke producten. Zo komen er op de vensterbank al eens kruidenplantjes te staan. Niet alleen lekker, maar ook lekker... groen! Het brengt wat kleur in de keuken en zorgt ervoor dat de keuken onmiddellijk opfleurt.

Meerdere materialen in de keuken
Iets wat meer en meer terugkomt is het gebruik van meerdere materialen in de keuken. Hier moet je voorzichtig zijn dat er zeker voor materialen gekozen wordt die matchen, maar die ook nog eens rustig ogen. Anders krijg je al snel de kans dat dit na een bepaalde tijd niet meer hot is en dat je dit beu wordt.

Als je dan voor een natuurelement kiest dat gecombineerd wordt met een rustige neutrale kleur, dan zorgt dit voor meer eenvoud. En deze eenvoud zorgt er dan weer voor dat alles tijdlozer is.

Maar die twee verschillende materialen zorgen ook voor gezelligheid. Zeker als één van de twee materialen dan ook nog eens een textuur krijgt zoals knoesten, scheuren, barsten, houttextuur, of gewoonweg een ander type front zoals een kaderfront. En gezelligheid is iets wat je nooit kunt wegdenken uit de keuken, toch?

Minder felle kleuren
Verder wordt er almaar minder met felle kleuren gewerkt in de keuken. De keuze valt almaar vaker op zachte natuurlijke kleuren of gewoon wit. Het is met accessoires zoals een koffiemachine, een broodrooster of een bloempot dat tegenwoordig kleur in het geheel wordt gebracht.

Hoe zachter de kleuren van de keuken zelf, hoe langer de keuken meegaat in de tijd. Ze stralen dan ook nog rust en eenvoud uit. Je kunt beter spelen met de accessoires of met de muren, zo kun je altijd de tendens volgen van de verfkleuren, zonder diep in de geldbuidel te tasten . En op deze manier heb je telkens weer een nieuwe keuken.

Bron:
Habitos


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag