De keukentrends van 2014

De keuken is tegenwoordig het hart van het huishouden. We koken er niet alleen, het is de plek bij uitstek om te eten, te praten met vrienden, te werken of huiswerk te maken. De keuken mag dus een aangename plek zijn om te vertoeven. Welke zijn de trends op dat vlak voor 2014? Habitos.be legde zijn oor te luister bij enkele specialisten.

Een open keuken staat nog altijd hoog op de verlanglijst van heel wat Belgen. En die keuken is dan liefst strak: uitgepuurde lijnen, geïntegreerd meubilair, verdoken handgrepen,… Voor de materialen hebben we een voorkeur voor authentieke en natuurlijke elementen, zoals eik. Al die kenmerken proberen we te combineren binnen een goede prijs-kwaliteitverhouding. De keuken is liefst ook gebruiksvriendelijk en ook de aandacht voor energievriendelijkheid neemt toe. Mooie voorbeelden daarvan zijn het gebruik van led-verlichting, koelkasten met A+++-energielabel of inductiekookplaten.

Landelijke stijl boven
Merkwaardige vaststelling is het verschil in stijlvoorkeur aan beide zijden van de landsgrenzen. In Vlaanderen ligt de trend meer op de landelijke stijl in neutrale kleuren (wit of gebroken wit) gecombineerd met houten meubelen. De Walen geven blijk van meer durf in hun keukenconcept: gelakte fronten in opvallende kleuren, zoals rood, chocolade of curry.

Gezellige werkplek
Het eiland of de bar blijven een trendsetter, omwille van hun veelzijdigheid: naast een werkplek is het een verzamelplek die voor gezelligheid zorgt. Nog zo’n sfeerbrenger is de led-verlichting die indirect licht brengt. Bijvoorbeeld onder het werkvlak, aan de voet van de onderkasten.

Keukenweetjes
•De Belg koopt over zijn hele leven gemiddeld 2 maximaal 3 keukens.
•50% van de Belgen spendeert gemiddeld tussen 5.000 en 7.000 euro aan een keuken. Voor 30% ligt dat budget tussen 7.000 en 12.000 euro. De uitschieters liggen boven 25.000 euro. 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons