De 8 nieuwste keukentrends op een rij

De keuken kreeg de voorbije jaren steeds meer een centrale plaats in huis. Koks werden echte sterren en de keuken werd het epicentrum van gezelligheid in huis. Hier zijn 8 tips & trends voor als je je keuken eens grondig onder handen wil nemen dit jaar.

1. Kookpitten op het werkblad

Nog niet wijd verspreid maar zeker een vast een trend om te volgen. Kookpitten die in het werkblad verwerkt zitten. Makkelijk schoon te maken en een zeer bijzondere uitstraling. Bovendien bepaal je zelf waar je je kookpitten plaatst. 

2. Beton “light”

Denk aan het uitzicht van beton, maar dan 60% lichter. De kern bestaat uit polystryeen hardschuim. Zeer geschikt als werkblad in de keuken. Makkelijk te plaatsen en ook voor grote oppervlaktes geschikt. 

3. De kraan als blikvanger

Kranen worden steeds moderner, de technologie staat niet stil. Met hun futuristische uiterlijk worden ze ook meer en meer als eyecatcher ingezet. Kranen die beginnen lopen door een lichte aanraking of zelfs beweging, alles is mogelijk. Super handig als je in de keuken aan de slag bent en geen handen vrij hebt. 

4. Duurzaam verbruiken

Ook in de keuken worden zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen doorgevoerd. De tijd van verkwisting is dan ook voorbij. Apparatuur moet steeds zuiniger en zuiniger, gelukkig maar! 

5. Zwevende keukenkasten

Dit hoef je uiteraard niet letterlijk te nemen, zover zijn we nog niet. De kasten steunen niet op de grond, maar lijken optisch te zweven, waardoor de ruimte groter oogt. Als je de kasten deels inbouwt win je nog aan ruimte. Kies voor een kwalitatieve leverancier. Zwevende keukens mogen dan simpel ogen, technisch zit er een complexe structuur achter. Vakwerk is hier aangewezen.

6. Ondersteuning voor de tablet

Nu stilaan het traditionele kookboek plaats moet ruimen voor de tablet, vind je dit ook in de keukens terug. Tablethouders horen tegenwoordig dan ook standaard thuis in de keuken. 

7. Laat je keukenspullen zien

De tijd dat in de keuken alles in gesloten kasten werd gepropt is voorbij. Keukenspullen worden dan ook steeds mooier. Borden, pannen, kopjes, alles mag je anno 2016 laten zien en “showen”. Je investeert er immers stevig in en het is nog eens lekker makkelijk ook. 

8. Industriële keukens

Grote chefs werken vaak in een industriële keuken en die lijn trekt zich uiteraard door naar onze woningen. Natuurlijke materialen worden gecombineerd om een industriële look te verkrijgen. Ook voor keukenaccessoires wordt hout, metaal, glas en aardewerk gebruikt. Apparatuur in inox sluit hier naadloos bij aan. 

Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons