De 5 interieurtrends voor 2015


Aan het bouwen of verbouwen en nog op zoek naar inspiratie voor je badkamer of is je badkamerinterieur dringend aan een nieuw kleedje toe? O!Blog biedt je een overzicht van de trends die momenteel de scepter zwaaien op de grote design- en modebeurzen. Zo kun je nu alvast de toon zetten voor de badkamertrends van het volgende seizoen.


1. Memphis revival

Memphis was al een grote trend in de jaren ’80 en kent opnieuw een revival. Denk dan aan grote vlakken, geometrische en vaak vereenvoudigde vormen, grote volumes en felle primaire kleuren. Colour blocking patronen, marmer en laminaat zijn helemaal terug uit de eighties. Een mooi voorbeeld van de Memphis trend zijn de Islands badkamers van Raw-edges, vervaardigd uit Caesarstone. 


Deze trend bij jou thuis?
 - combineer een aantal spiegels in verschillende afmetingen en vormen, bv. een grote ronde spiegel met een kleiner rechthoekig uitklapspiegeltje op een kastje
 - sierobjecten in marmer zijn op en top Memphis. Op rommelmarkten kom je vaak de mooiste stukken tegen.


2. Back to the Eighties

Nauw verweven met de Memphis trend, komt de 80’s trend vooral terug naar voren in de kleur- en patroonkeuze. Aan de ene kant vind je zwart-wit tegels, new wave patronen en grafische prints. Aan de andere kant bepalen plexiglas, felle lichtstrepen en een strak design deze trend. Vormgeving, materiaal en vormtaal worden terug belangrijk zoals bij de Cerams Sant’Agostino by Starck.


Deze trend bij jou thuis?
 - combineer pasteltinten op de muur met een grafisch wit-zwart tapijt of een grafische print in een grote fotokader
 - kies zwart-wit als thema voor je badkamer en voeg enkele details toe in pastelkleur zoals mintgroene handdoeken of een fel gekleurde badmat. 


3. Materialen met emotie

Het mixen van harde en zachte materialen en kleuren is niet nieuw maar is een trend die nog niet is uitgespeeld. Er is wel een kleine verschuiving zichtbaar naar zachtere materialen in vergelijking met de vorige jaren. Gladde materialen verdwijnen zoveel mogelijk op de achtergrond en mooie texturen die goed aanvoelen gaan een hoofdrol spelen. De nieuwe materialen roepen een emotie op. Ook geperforeerd metaal is in, evenals de metallics, die lopen van metaal over brons tot goudkleurig.


Deze trend bij jou thuis?
 - je meubels kiezen op gevoel mag je in deze trend heel letterlijk nemen: voel of je meubels ook echt ‘goed’ voelen vooraleer je een aankoop doet. - - ga voor comfort, zachtheid en warmte.
 - combineer nieuw met vintage, zoals het oude kastje van je grootmoeder met een mooie schaal die je kocht in Turkije, een gekleurd tapijtje van Hay (paper carpet) of een plastic vloerkleed van het Scandinavische Brita Sweden.


4. Groene koorts

De jungle fever heeft alles en iedereen aangestoken. De badkamer is geen koele steriele leefruimte meer maar wordt een leefruimte met een groene knipoog. Patronen geïnspireerd op de natuur, natuurlijke materialen tot zelfs kamerplanten toe maken van je badkamer een groene oase van rust.


Deze trend bij jou thuis?
 - een schilderij of een foto van een natuurlandschap breken het koele van je badkamer.
 - ga voor een grote plant in een mooie terracotta pot, of een kleiner exemplaar op een leuk kringlooptafeltje 


5. Less is more

De laatste jaren werd bijzonder veel aandacht besteed aan styling en combinatie, wat heel sterk zichtbaar was bij designmerken zoals onder andere Moooi en Arketipo. Deze eclectische trend zit inmiddels op zijn hoogtepunt en een verschuiving kondigt zich aan naar een soberder vormgeving met heldere kleuren en meer aandacht voor de objecten. 


Deze trend bij jou thuis?
 - concentreer op een paar duurdere originele meubelstukken die je kunt stylen met enkele mooie accessoires. - kleine prulletjes berg je op in een mooi gestileerde doos, bij voorkeur met deksel. Opgeruimd staat netjes!


Bron:

Habitos


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag