De 3 interieurtrends van 2019

Net een nieuwe woning op de kop getikt en wil je deze inrichten? Of misschien woon je al wel een tijdje in je stulpje en wil je je interieur pimpen? Elk jaar zijn er trends en ook in 2019 is dat zo. Wij zetten alvast 3 interieurtrends op een rijtje.

Trend 1: Haal de natuur in huis

Is deze trend nieuw? Nee, gewoon een verderzetting van deze van het vorige jaar! Bloemenprints, natuurlijke materialen als wol, bamboe en rotan, ze vallen niet meer weg te denken uit het interieur. Doe daar nog een overvloed aan planten bij en je zit weer goed voor een jaar. Inspiratie nodig? Neem maar eens een kijkje op Instagram of Pinterest, je kan er niet naast kijken.

Gezien we ons met zijn allen bewuster worden van het milieu en onze impact op het klimaat, gaat deze trend niet snel verdwijnen. Kurk, linnen en riet zijn bijvoorbeeld zeer duurzame materialen.

Trend 2: Multifunctioneel en modulair

In de toekomst gaan we kleiner wonen en de multifunctionele en modulaire trend speelt daar nu al op in. In de woonkamer kan je immers ook perfect werken, slaapkamers kunnen perfect gecombineerd worden met een open badkamer en meerdere kinderen in één slaapkamer, daar zijn oplossingen voor.

Uiteraard kunnen we ook niet meer om technologie in ons interieur heen. Slimme apparatuur in de keuken, verwarming die weet wanneer je eraan komt of een televisietoestel dat je omtovert in een kunstwerk, het kan allemaal.

Trend 3: Puurheid

Er zijn mensen die de al die perfecte en afgeborstelde interieurs bij zijn. Die gaan in 2019 voor authenticiteit en puurheid. Grove structuren, ruwe materialen en een onafgewerkte look zijn daar het resultaat van. Hout, natuursteen en marmer komen dan ook veelvuldig terug.

Bruin, zwart en wit vormen als kleuren de ideale aanvulling op deze trend. Maar ook warme tinten als okergeel, honing en terracotta kunnen perfect. Een strakke gietvloer in een neutrale kleur vormt de basis om te beginnen combineren. Mat brons, messing, goud en metaal maken het plaatje compleet.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons