Daarom kan je voortaan gemakkelijker een schuldsaldoverzekering afsluiten!

Wie ooit ernstig ziek was en genas had het tot nu toe wel eens moeilijk om nog een schuldsaldoverzekering te kunnen afsluiten. Een wet van 4 april 2019 wijzigt dat en voert een zogenaamd recht in ‘om vergeten te worden’. Die wet trad op 1 februari laatstleden ook in werking.

Voor wie?


De wet speelt voor mensen die in het verleden getroffen werden door kanker maar intussen genezen zijn verklaard. Door de nieuwe wet mag een verzekeraar tien jaar na het einde van een succesvolle kankerbehandeling daar namelijk geen rekening meer mee houden bij de beoordeling van de aanvraag om een schuldsaldoverzekering te krijgen. Deze termijn van 10 jaar kan worden aangepast in functie van leeftijdscategorieën en/of het type van kankeraandoening.

De wet maakt het daarnaast ook mogelijk om een ‘recht om vergeten te worden’ in te voeren voor bepaalde chronische ziektes. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan HIV, chronische leukemie en chronische hepatitis.

Niet weigeren


Door de nieuwe wet mag een verzekeraar de schuldsaldoverzekering om reden van de vroegere kankeraandoening niet weigeren. Hij mag op basis van die kankeraandoening ook geen extra bijpremies vragen of de kankeraandoening uitsluiten uit het verzekeringscontract.

Wel melden


Vraag je een schuldsaldoverzekering aan en had je ooit kanker dan moet je dat wel nog melden aan de verzekeraar.  Dit geldt zelfs als je volledig genezen bent en de behandeling al van meer dan 10 jaar geleden dateert.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons