Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

Hoewel veel huishoudens een deel van hun inkomen hebben verloren, zal de nominale daling van de huizenprijzen beperkt blijven: van -2,5% tot -3% voor woningen in 2020. In april en mei, op het hoogtepunt van de inperkingsmaatregelen, is het aantal vastgoedtransacties bij notariskantoren met meer dan een kwart gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019, herinnert de bank zich.

Huurwoning nog steeds erg populair


In 2020 zullen meer mensen hun baan verliezen of inkomensverlies lijden als gevolg van tijdelijke werkloosheid. Uit een recent onderzoek blijkt dat één op de zeven kandidaat-kopers zijn zoektocht uitstelt vanwege de vooruitzichten en de onzekerheid. Minder huishoudens zullen zich richten op de aankoopmarkt, waardoor de vraag naar huurwoningen sterk zal blijven.

3% maximum!


Onder de huidige omstandigheden verwacht de bank dit jaar een daling van de huizenprijzen met 2,5 tot 3%. Dit toch wel beperkte verlies valt te verklaren door de aanwezigheid van factoren die de vraag op de vastgoedmarkt ruimschoots blijven ondersteunen, in de eerste plaats lage rentetarieven, een situatie die Belfius nog geruime tijd ziet aanhouden. “Het is interessant voor kopers om te lenen en het trekt de interesse van vastgoedbeleggers aan, zeker nu de prijzen wat dalen”, legt de bank uit.

Gerelateerde artikels

Hierop moet je letten als je met meerdere makelaars in zee wil gaan!

Je wil je woning of appartement verkopen en zou daarvoor op meerdere vastgoedmakelaars een beroep willen doen. Is dat zonder meer mogelijk? Met welke spelregels moet je precies rekening houden en welke risico’s loop je?
Lees meer

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons