Coronavirus: De impact op transacties van vastgoed in België.

De daling is vrijwel gelijk in de drie gewesten: -32,9% in Vlaanderen, -34,8% in Brussel en -32,1% in Wallonië. “Achter deze daling schuilt een tweeledige vaststelling: enerzijds de uitvoering van nieuwe dossiers die bijna tot stilstand is gekomen en anderzijds het beheer van operaties die eerder zijn gestart en die net voor of net na de lockdown zijn of worden afgerond en die momenteel het grootste deel van het werk van de notariskantoren uitmaken. Met andere woorden, het merendeel van de nieuwe aanbiedingen is momenteel bevroren in afwachting van de opheffing (geheel of gedeeltelijk)”, legt notaris Renaud Grégoire uit.

Voorlopig lijkt de coronaviruscrisis nog geen invloed te hebben op de gemiddelde prijs van onroerend goed. De prijzen van huizen en appartementen blijven in België stabiel, volgens de cijfers van Fednot.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons