Cijfers FOD Economie bevestigen analyse vastgoedmakelaars: vastgoedprijzen 'normaliseren'

"Vandaag is het ideale moment om te kopen"
Hetgeen de Belgische vastgoedmakelaars al langer aankondigen, werd de voorbije week ook bevestigd door de FOD Economie: de vastgoedprijzen kennen hier en daar nog lichte stijgingen, maar zijn zich grotendeels aan het normaliseren. 
In het eerste semester van 2012 stegen de gemiddelde vastgoedprijzen nog lichtjes in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar in het tweede kwartaal lijkt de stijging stil te vallen. "Een uitstekende zaak", zo liet BIV-voorzitter Luc Machon optekenen in het Radio 1-nieuws. Onder meer ook in de krant Het Nieuwsblad legde het BIV nogmaals de klemtoon op de gezonde situatie van de Belgische vastgoedmarkt.

Nog meer goed nieuws trouwens: hoewel de zomermaanden traditioneel een kalme periode vormen voor de vastgoedsector, blijkt deze zomer volgens de cijfers van het notariaat een uitzondering op de regel. Het aantal transacties kende een stijging van 12 procent. Oorzaak is de stabilisering van de prijzen, de historisch lage rentetarieven en een duidelijke interesse bij investeerders voor de vastgoedsector. "Vandaag is het ideale moment om te kopen", luidt het motto.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag