Cijfers FOD Economie bevestigen analyse vastgoedmakelaars: vastgoedprijzen 'normaliseren'

"Vandaag is het ideale moment om te kopen"
Hetgeen de Belgische vastgoedmakelaars al langer aankondigen, werd de voorbije week ook bevestigd door de FOD Economie: de vastgoedprijzen kennen hier en daar nog lichte stijgingen, maar zijn zich grotendeels aan het normaliseren. 
In het eerste semester van 2012 stegen de gemiddelde vastgoedprijzen nog lichtjes in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar in het tweede kwartaal lijkt de stijging stil te vallen. "Een uitstekende zaak", zo liet BIV-voorzitter Luc Machon optekenen in het Radio 1-nieuws. Onder meer ook in de krant Het Nieuwsblad legde het BIV nogmaals de klemtoon op de gezonde situatie van de Belgische vastgoedmarkt.

Nog meer goed nieuws trouwens: hoewel de zomermaanden traditioneel een kalme periode vormen voor de vastgoedsector, blijkt deze zomer volgens de cijfers van het notariaat een uitzondering op de regel. Het aantal transacties kende een stijging van 12 procent. Oorzaak is de stabilisering van de prijzen, de historisch lage rentetarieven en een duidelijke interesse bij investeerders voor de vastgoedsector. "Vandaag is het ideale moment om te kopen", luidt het motto.

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons