Brussel wil verwarmen met mazout zo snel mogelijk verbieden!

De belangrijkste ambitie: de stijging van de gemiddelde temperatuur tegen 2100 onder de 2°C beperken zelfs te blijven streven naar een beperking van de gemiddelde temperatuurstijging van max. 1,5°C. Om dit te bereiken, worden in dit plan beperkingen voorgesteld voor de mobiliteit (diesel in 2030 en benzine en LPG in 2035), maar ook voor de huisvesting.

Volgens de minister van Klimaatverandering Alain Maron (Ecolo) zullen veel maatregelen betrekking hebben op de bouwsector, die verantwoordelijk is voor 60% van de directe emissies. Kolenverwarming eindigt in 2021, olieverwarming in 2025.

En in andere regio’s?

In Vlaanderen is er sprake van een veel kortere termijn. De installatie van nieuwe oliegestookte ketels is verboden vanaf 2021. In Wallonië zou die deadline niet voor 2035 plaatsvinden. Er zijn namelijk nog geen echte alternatieven, aangezien het gasnet nog lang niet de hele regio beslaat. Ter herinnering: de bevolkingsdichtheid in Wallonië bedraagt 215 inwoners per km², tegenover 487 inwoners per km² in Vlaanderen en 7.438 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons