Brievenbussen in België: je mag niet eender wat

Een ministerieel besluit van april 2007 heeft het wettelijke kader rond brievenbussen bepaald. Het doel was om het leven van de postbode makkelijker te maken. Een brievenbus mag met andere woorden dus niet altijd worden gereduceerd tot een eenvoudige gleuf in de voordeur. De bus moet zich altijd aan de rand van de rijbaan bevinden en de opening 70 cm boven de grond. De gleuf moet minstens 23 cm bij 3 cm meten.

Aan de deur

Personen met een beperkte mobiliteit kunnen rekenen op een dienst die tot aan de deur levert. Andere uitzonderingen zijn er in principe niet.

Wat als…

Wie niet in regel is, krijgt een uitnodiging om alles in orde te brengen. Gebeurt dat niet, zal je je post steeds zelf moeten afhalen van het postkantoor.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons