Bouwvergunning enkel nog wanneer de woning internetklaar is.

Ook al scoort België niet slecht op vlak van Internet-penetratie, Europa eist dat alle burgers over een vlotte toegang tot het Internet moeten beschikken. Minister Joke Schauvliege (CD&V) liet vandaag weten, via de kranten van het Mediahuis, dat wie zijn huis grondig verbouwt of een nieuwbouw bouwt, enkel nog een bouwvergunning krijgt indien de woning meteen ook internetklaar wordt gemaakt. Hiermee wil de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw er voor zorgen dat iedereen over een snelle internetverbinding beschikt.

Volgens de recentste ICT-barometer van de FOD Economie heeft één op de vijf huishoudens nog altijd geen internettoegang waarvan ongeveer de helft van mening is dat "Internet niet nodig is", één op drie "niet over de vaardigheden beschikt" en 25% "internet te duur" vindt.

De nieuwe stedenbouwkundige verordening die "snel internet" verplicht, moet vermijden dat o.a. huurders geen toegang hebben tot het internet omdat de eigenaar/verhuurder geen aansluiting voorzag om bijvoorbeeld kosten te besparen of mensen die een huis kopen achteraf vaststellen dat er geen internetvoorziening is en bijkomende kosten moeten maken (bvb. oprit openbreken) om toegang tot het internet te kunnen hebben.

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons