Bouwvergunning enkel nog wanneer de woning internetklaar is.

Ook al scoort België niet slecht op vlak van Internet-penetratie, Europa eist dat alle burgers over een vlotte toegang tot het Internet moeten beschikken. Minister Joke Schauvliege (CD&V) liet vandaag weten, via de kranten van het Mediahuis, dat wie zijn huis grondig verbouwt of een nieuwbouw bouwt, enkel nog een bouwvergunning krijgt indien de woning meteen ook internetklaar wordt gemaakt. Hiermee wil de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw er voor zorgen dat iedereen over een snelle internetverbinding beschikt.

Volgens de recentste ICT-barometer van de FOD Economie heeft één op de vijf huishoudens nog altijd geen internettoegang waarvan ongeveer de helft van mening is dat "Internet niet nodig is", één op drie "niet over de vaardigheden beschikt" en 25% "internet te duur" vindt.

De nieuwe stedenbouwkundige verordening die "snel internet" verplicht, moet vermijden dat o.a. huurders geen toegang hebben tot het internet omdat de eigenaar/verhuurder geen aansluiting voorzag om bijvoorbeeld kosten te besparen of mensen die een huis kopen achteraf vaststellen dat er geen internetvoorziening is en bijkomende kosten moeten maken (bvb. oprit openbreken) om toegang tot het internet te kunnen hebben.

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons