6 mei 2017

Ook al scoort België niet slecht op vlak van Internet-penetratie, Europa eist dat alle burgers over een vlotte toegang tot het Internet moeten beschikken. Minister Joke Schauvliege (CD&V) liet vandaag weten, via de kranten van het Mediahuis, dat wie zijn huis grondig verbouwt of een nieuwbouw bouwt, enkel nog een bouwvergunning krijgt indien de woning meteen ook internetklaar wordt gemaakt. Hiermee wil de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw er voor zorgen dat iedereen over een snelle internetverbinding beschikt.

Volgens de recentste ICT-barometer van de FOD Economie heeft één op de vijf huishoudens nog altijd geen internettoegang waarvan ongeveer de helft van mening is dat "Internet niet nodig is", één op drie "niet over de vaardigheden beschikt" en 25% "internet te duur" vindt.

De nieuwe stedenbouwkundige verordening die "snel internet" verplicht, moet vermijden dat o.a. huurders geen toegang hebben tot het internet omdat de eigenaar/verhuurder geen aansluiting voorzag om bijvoorbeeld kosten te besparen of mensen die een huis kopen achteraf vaststellen dat er geen internetvoorziening is en bijkomende kosten moeten maken (bvb. oprit openbreken) om toegang tot het internet te kunnen hebben.

Bron:
Immoproxio

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag