Bouwhuis koopt online voormalig bejaarden-tehuis Goede Reede

APELDOORN - Het gebouw dat voorheen bejaardenhuis de Goede Reede was, aan de Robijnstraat, is gekocht door Huize Mary Vastgoed bv. Er is nog geen nieuwe invulling bekend.

Investeerder Jonald Bouwhuis van Huize Mary Vastgoed bv (genoemd naar het voormalig kinderziekenhuis Mary waar zijn bedrijf kantoor houdt), heeft in juli het flatgebouw via een online veiling aangekocht bij makelaar DTZ Zadelhoff. Verkopende partij was Atlant Zorggroep. Het duurde tot 11 oktober voordat de aankoop bij de notaris was gepasseerd.

Huize Mary Vastgoed bv heeft 900.000 euro betaald voor de tien verdiepingen hoge flat. Het pand telde 98 bejaardenappartementen. Op de benedenetage was een restaurant en een keuken. Het vloeroppervlak beslaat in totaal 7.000 vierkante meter. Het bejaardenhuis werd in 1960 gebouwd.

Bouwhuis heeft nog geen uitgewerkt plan voor het voormalige woonzorghuis. Hij denkt ongeveer drie maanden nodig te hebben om het pand te inspecteren en de mogelijkheden te inventariseren. Het voornemen is om het huidige gebouw niet te slopen, maar het een nieuwe invulling te geven. In eerste instantie denkt Bouwhuis aan een woonbestemming.

"Aan de buitenkant ziet het gebouw er wat gedateerd uit. Het zal opgefleurd moeten worden, maar we hebben nog te weinig concrete ideeën om er nu iets over te kunnen vertellen. Ik wil meer zekerheid hebben over de invulling als ik plannen naar buiten breng. Het is een beeldbepalend gebouw in de buurt. We willen zorgvuldig zijn in onze presentatie, ook naar de omwonenden toe."

Bron:
http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/11880224/Bouwhuis-koopt-Goede-Reede.ece


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag