Bouwhuis koopt online voormalig bejaarden-tehuis Goede Reede

APELDOORN - Het gebouw dat voorheen bejaardenhuis de Goede Reede was, aan de Robijnstraat, is gekocht door Huize Mary Vastgoed bv. Er is nog geen nieuwe invulling bekend.

Investeerder Jonald Bouwhuis van Huize Mary Vastgoed bv (genoemd naar het voormalig kinderziekenhuis Mary waar zijn bedrijf kantoor houdt), heeft in juli het flatgebouw via een online veiling aangekocht bij makelaar DTZ Zadelhoff. Verkopende partij was Atlant Zorggroep. Het duurde tot 11 oktober voordat de aankoop bij de notaris was gepasseerd.

Huize Mary Vastgoed bv heeft 900.000 euro betaald voor de tien verdiepingen hoge flat. Het pand telde 98 bejaardenappartementen. Op de benedenetage was een restaurant en een keuken. Het vloeroppervlak beslaat in totaal 7.000 vierkante meter. Het bejaardenhuis werd in 1960 gebouwd.

Bouwhuis heeft nog geen uitgewerkt plan voor het voormalige woonzorghuis. Hij denkt ongeveer drie maanden nodig te hebben om het pand te inspecteren en de mogelijkheden te inventariseren. Het voornemen is om het huidige gebouw niet te slopen, maar het een nieuwe invulling te geven. In eerste instantie denkt Bouwhuis aan een woonbestemming.

"Aan de buitenkant ziet het gebouw er wat gedateerd uit. Het zal opgefleurd moeten worden, maar we hebben nog te weinig concrete ideeën om er nu iets over te kunnen vertellen. Ik wil meer zekerheid hebben over de invulling als ik plannen naar buiten breng. Het is een beeldbepalend gebouw in de buurt. We willen zorgvuldig zijn in onze presentatie, ook naar de omwonenden toe."

Bron:
https://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/11880224/Bouwhuis-koopt-Goede-Reede.ece

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons