Booking.com gaat huisjes verhuren

Booking.com gaat internationaal bemiddelen bij het verhuren van particuliere huisjes en richt daartoe een apart label op: Villas.com.

Hiermee betreedt het Amsterdamse bedrijf, onderdeel van het Amerikaanse Priceline, een nieuwe markt. Voor de reeds bestaande nationale en internationale partijen in dit segment vormt de nieuwkomer een geduchte concurrent met grote slagkracht en expertise op de travelmarkt.

Eind vorige week werd Villas.com zonder daar enige ruchtbaarheid aan te geven gelanceerd. De site ging live met een aanbod van iets meer dan honderdvijftigduizend huisjes in elf overwegend Europese landen. Eigenaren die hun vakantiehuizen te huur aanbieden kunnen zich ook melden om hun woning te laten opnemen in de index. Dat kost geen geld, maar enkel een commissievergoeding wanneer er daadwerkelijk een boeking plaatsvindt.

De nieuwe huisjessite is een manier voor Booking.com om zijn aanbod aan de reizende consument te diversificeren.

Bron:
BeCommerce

Gerelateerde artikels

Zo kan je reageren als je huurder gas en elektriciteit vroegtijdig stopzet!

Nadat een huurder een opzegbrief naar jou als verhuurder stuurde, zegt die ook al het contract met de elektriciteits- en gasleverancier stop. Moet je dat als verhuurder zomaar aanvaarden? Wat kan je dan doen?
Lees meer

Ministerraad akkoord over oplossing voor ongelijke behandeling huurinkomsten!

Om de ongelijke behandeling van huurinkomsten aan te pakken, zal ons land ook voor woningen in het buitenland de belastbare basis berekenen op basis van een kadastraal inkomen. De ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor een wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Dat moet ervoor zorgen dat de buitenlandse belasting op dezelfde manier wordt behandeld als de Belgische onroerende voorheffing.
Lees meer

Deze drie mogelijkheden heb je als je al negen jaar (ver-)huurt

De meeste huurovereenkomsten voor een woning of appartement waarin de huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft, worden aangegaan voor negen jaar. Maar wat gebeurt er bij het verstrijken van die termijn? Kan de huurder dan verder blijven huren? Is daarvoor een nieuwe huurovereenkomst nodig?
Lees meer

Wat als de huurschade groter is dan de huurwaarborg…

Men zegt wel eens dat de huurwaarborg het maximale is dat je als verhuurder kan vragen als je huurder schade aanricht aan je huurpand. Maar is dat wel zo? Met welke spelregels moet je rekening houden?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons