Een boerderij kopen: iets voor jou?

Wil je graag wonen in het groen? Droom je van rust en authenticiteit? Ruik je liever koeienmest dan uitlaatgassen? Dan is een boerderij kopen misschien wel iets voor jou. Twijfel je nog? Voor jou zetten we de voor- en nadelen op een rijtje.


Voordelen van een boerderij kopen

Rust en ontspanning: dat is voor veel mensen een reden om van een boerderij te dromen. Geen files of overlast van de buren, wie wil dat nu niet? Maar dat is niet het enige voordeel:
- In de stad liggen de vastgoedprijzen een stuk hoger dan daarbuiten. Op het platteland krijg je dus meer huis voor je geld.
- Op een boerderij heb je vaak een groot stuk grond. Fantastisch als je dus graag buiten leeft.
- Ook voor kinderen is wonen op een boerderij erg leuk. Heel de dag lekker buitenspelen en ravotten, heerlijk!
- Hoewel de grote hoeveelheid grond vaak de belangrijkste motivatie is om een boerderij te kopen, denken veel mensen toch ook snel aan vee. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het de mogelijkheden van het platteland.


Nadelen van een boerderij kopen

Het plattelandsleven heeft dus allerlei voordelen. Maar voordat je vol enthousiasme je boerenoveralls aantrekt, denk je best nog even over de nadelen van een boerderij:
- Een boerderij heeft vaak meer behoefte aan renovatie dan een nieuwbouwhuis. Hoewel de aankoopprijs op het platteland over het algemeen wat lager ligt, komen er vaak nog wel wat kosten bovenop.
- Je hebt overal een auto voor nodig, want op het platteland is de verbinding met het openbaar vervoer meestal niet zo goed.
- Voor kinderen is het boerderijleven dan wel heel leuk, als ze wat ouder worden waarderen ze het misschien al minder. Voor tieners is het namelijk moeilijker om af te spreken met vrienden of uit te gaan als ze zo ver van iedereen wonen.

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons