5 november 2013

Bij een nieuwe controleactie, eind september, naar de veiligheid op bouwwerven heeft de arbeidsinspectie in 47 procent van de gevallen de activiteit laten stopzetten.

Bij twee eerdere controleacties in maart en in mei gebeurde dat in 50 procent van de gevallen. Eén werkgever op de drie was in orde bij de controle op 26 september, bij de eerdere controles was dat één op de vier, meldt de federale overheidsdienst Werk woensdag.

Eerder dit jaar waren er al zogenaamde 'bliksemacties', op 21 maart en 18 juni. "In dit proces van lange adem is een lichte verbetering ten opzichte van de eerste twee dagen merkbaar", luidt het in een persbericht. "Het blijkt dat de werkgevers, die bewust worden van deze controledagen, correctieve en preventieve maatregelen beginnen te nemen."

Het aantal schriftelijke of mondelinge opmerkingen daalde iets meer. In 18 procent van de gevallen werden opmerkingen gemaakt, tegenover 25 procent bij de vorige acties. Vooral bij dakwerken waren veel werven niet in orde (69 procent) bij de jongste controle.

Opnieuw werden zowat alle 150 arbeidsinspecteurs ingeschakeld voor de actie. De inspecteurs spitsten zich toe op zware inbreuken die aanleiding kunnen geven tot zware ongevallen. De focus lag op kleine werven, alsook op het beheer van de werf door de werkgever.

In totaal werden nu ongeveer 1.200 werkgevers gecontroleerd, een 400-tal per actie. De meeste inbreuken zijn gerelateerd aan bescherming tegen vallen. De arbeidsinspectie overweegt gelijkaardige acties voort te zetten in 2014.

Bron:
Trends

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag