Beste Android huizen en vastgoedapp


Vastgoed en huizen apps in Nederland
Er zijn een aantal mobiele apps om huizen te bekijken. Wanneer je op de Android market ‘Real Estate’ intypt verschijnen er 501 apps. Veel van deze applicaties zijn Amerikaans. De ene real estate app kan je hypotheek berekenen ,en de andere laat alle appartementen in New York zien. Kortom de real esate apps zijn zeer gevarieerd. Wanneer je ‘huizen’ intypt bij de Android Market verschijnen er maar 13 resultaten, waaronder de app van Funda. Dit is de bekendste vastgoedapp in Nederland.

De Funda Layar huizen app
Funda heeft een app ontwikkeld in samenwerking met Layar, een augmented reality bedrijf. Hiermee kun je door je camera op een huis te richten informatie inwinnen over het desbetreffende huis, zoals de prijs, het bouwjaar of de betrokken makelaar. Deze informatie verschijnt als ware op je beeld wanneer je je camera op het te koop staande huis richt. De app wordt met 2,5 van de 5 sterren beoordeeld en als je de reacties leest dan blijkt daaruit dat Funda er zeker nog niet is met deze app. Augmented Reality is een mooie toevoeging maar dient niet de basis te zijn. Toch heeft de techniek augmented reality veel potentie.

De app van Huizenzoeker
In Nederland heeft Huizenzoeker.nl een app uitgebracht. Huizenzoeker.nl maakt gebruik van de GPS mogelijkheid van de smartphone en brengt daarmee alle te koop staande huizen in de buurt in beeld. Huizenzoeker haalt haal gegevens van alle bekende huizensites af zoals Funda en Jaap en laat zelf een prijshistorie van de huizen zien. Een verkoper die in een korte tijd zeer veel zakt in vraagprijs kan om ‘cash’ verlegen zitten. Voor een koper betekend dit een goede onderhandelingspositie. De NVM en Funda zijn niet graag transparant in het verstrekken van dit soort gegevens. Door niet transparant met gegevens als prijshistorie om te gaan maken concurrenten als Huizenzoeker nog een kans op marktaandeel.

Welke Android huizen apps zijn dan het beste?
Een app die is ontwikkeld d.m.v. de gegevens van Huizenzoeker.nl is de app ‘Homenode’. Homenode heeft de informatie van huizenzoeker in kaart gebracht en zo zie je heel eenvoudig op de kaart welke huizen er in de buurt te koop staan. Naar mijn mening is dit momenteel de beste huizenapp die er is.

Waarom is deze huizen app het beste?
Ten eerste werkt de app van Homenode heel makkelijk op het scherm van een smartphone, wat toch nog steeds een klein scherm is. De belangrijkste reden is dat vastgoed draait om ‘locatie, locatie, locatie’. Een kaart geeft zeer veel informatie over de locatie van een huis, zoals de omgeving, de bereikbaarheid, de stedelijkheid enz. Er is gewoon geen betere manier om vastgoed te vinden op een smartphone dan met een kaart i.v.m. de GPS functionaliteit. Een uitstekende combinatie!


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag