Besparingstips: bouwen zonder rouwen

Belgen en hun baksteen, da’s als Nicole en Hugo … ofte: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb jij bouwplannen? Dankzij onze besparingstips blijf je vast het zonnetje in huis.

Offerte, offerte, offerte
Het kost energie en tijd, maar 3 offertes opvragen loont. Kies je per definitie de goedkoopste uitvoerder? Neen. Maak een grondige analyse: Met welke materialen werkt de uitvoerder? Hoe wordt omgegaan met meerwerk? Welke planning stelt de uitvoerder voor? Een deftig rondje wikken en wegen, betekent al gauw een besparing. Wie met een architect werkt, gaat ook best daar even ten rade. Zijn oog is getraind op details en die maken nu net het verschil in je portemonnee.

Compact én ruim
Neen, de twee staan niet haaks op elkaar. We bouwen dan wel kleiner, maar ook slimmer. Denk aan wegschuifbare wanden, ruimtes met verschillende functies, … Elke gespaarde vierkante meter betekent extra euro’s in je spaarvarken. Compact bouwen heeft bovendien als voordeel dat je minder bouwgrond nodig hebt, dubbele “tjing tjing” dus.

Wat je zelf doet … doe je goedkoper
Vakmannen kosten handenvol geld. Schuilt er een handige Harry in je? Steek dan zelf de handen uit de mouwen. Eén belangrijke stelregel: laat moeilijke klussen aan de échte professionals over … een fout rechttrekken betekent extra verlies (en schaamrood op de wangen). Ook in te schakelen: broers met brede schouders, handige zussen en nonkels van het “Bob de Bouwer”-type.

Isoleer je muren
Investeer nu in energiezuinige maatregelen zoals een extra isolatielaag. Het betaalt zich in no-time terug, zeker met de steeds strenger wordende energienormen in het achterhoofd. Om je helemaal warm te maken: isolatie plaats je gemakkelijk zelf.

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons