Besparingstips: bouwen zonder rouwen

Belgen en hun baksteen, da’s als Nicole en Hugo … ofte: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb jij bouwplannen? Dankzij onze besparingstips blijf je vast het zonnetje in huis.

Offerte, offerte, offerte
Het kost energie en tijd, maar 3 offertes opvragen loont. Kies je per definitie de goedkoopste uitvoerder? Neen. Maak een grondige analyse: Met welke materialen werkt de uitvoerder? Hoe wordt omgegaan met meerwerk? Welke planning stelt de uitvoerder voor? Een deftig rondje wikken en wegen, betekent al gauw een besparing. Wie met een architect werkt, gaat ook best daar even ten rade. Zijn oog is getraind op details en die maken nu net het verschil in je portemonnee.

Compact én ruim
Neen, de twee staan niet haaks op elkaar. We bouwen dan wel kleiner, maar ook slimmer. Denk aan wegschuifbare wanden, ruimtes met verschillende functies, … Elke gespaarde vierkante meter betekent extra euro’s in je spaarvarken. Compact bouwen heeft bovendien als voordeel dat je minder bouwgrond nodig hebt, dubbele “tjing tjing” dus.

Wat je zelf doet … doe je goedkoper
Vakmannen kosten handenvol geld. Schuilt er een handige Harry in je? Steek dan zelf de handen uit de mouwen. Eén belangrijke stelregel: laat moeilijke klussen aan de échte professionals over … een fout rechttrekken betekent extra verlies (en schaamrood op de wangen). Ook in te schakelen: broers met brede schouders, handige zussen en nonkels van het “Bob de Bouwer”-type.

Isoleer je muren
Investeer nu in energiezuinige maatregelen zoals een extra isolatielaag. Het betaalt zich in no-time terug, zeker met de steeds strenger wordende energienormen in het achterhoofd. Om je helemaal warm te maken: isolatie plaats je gemakkelijk zelf.

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons