Breng radiatorfolie aan en bespaar!

Een radiator straalt warmte uit naar alle kanten. Dus ook richting buitenmuur. Een radiatorfolie maakt komaf met die verloren warmte.

Stap 1: knip de folie op maat
• Radiatorfolie is verkrijgbaar in rollen van verschillende lengtes. Meet je radiator(en) op en bereken hoeveel rollen je nodig hebt.
• Knip de folie zo’n 10 centimeter korter af dan de lengte van je radiator. Zo blijft de folie uit het zicht.
• Eventuele resten plak je aan elkaar met aluminiumtape.

Stap 2: breng de folie aan
• De reflecterende aluminiumlaag is de voorkant van de folie. Plak op de achterkant langs de randen enkele stukken van zo’n 20 centimeter dubbelzijdige aluminiumtape.
• Trek de beschermlaag van de tape en laat de folie achter de radiator zakken. De zijde met de tape richt je naar de muur.
• Druk de folie vast tegen de muur.
• Snij zichtbare randjes weg met een breekmes.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons