Beschimmelde voegen uit je badkamer verwijderen: zo moet het

Na verloop van tijd verliezen siliconen afdichtingen hun elasticiteit en fungeren ze niet langer effectief als een waterdichte barrière. Bovendien kunnen ze vlekken krijgen met schimmels die onuitwisbaar worden. Tijd dus om er nieuwe te plaatsen. Maar eerst de oude verwijderen natuurlijk…

Eerst het gemakkelijke deel…

In eerste instantie verwijder je het grootste deel van de silicone. Snij voorzichtig (om beschadiging van de oppervlakken rond de voegen te voorkomen) met een cutter langs de voeg terwijl je voorzichtig van één kant aan de silicone trekt. Werk steeds in de tegenovergestelde richting om te voorkomen dat je jezelf verwondt.

Voor de laatste schoonmaak!

Na deze eerste stap moet je het siliconenresidu reinigen voordat een nieuwe afdichting mag worden aangebracht. Om dit te doen, kan je eerst de laatste recalcitrante stukken je wijsvinger rollen. De overgrote meerderheid zou er dan gemakkelijk af moeten komen. In winkels is het mogelijk om pasta’s te vinden die oude siliconen afdichtingen oplossen. Het zal dan voldoende zijn om een beetje pasta op de laatste resten aan te brengen en te wachten tot ze zijn opgelost alvorens ze met een doek te reinigen.

Azijn biedt redding

Als je de voorkeur geeft aan een meer economische methode, is het ook mogelijk om andere, meer natuurlijke producten te gebruiken. Witte azijn, bijvoorbeeld, kan helpen bij het opruimen van de laatste overgebleven siliconenresten. Ook andere producten zijn geschikt, zoals aceton. Maar wees voorzichtig, ze zijn niet geschikt voor alle oppervlakken. Vermijd in ieder geval het afschrapen van de laatste afzettingen met een metalen gebruiksvoorwerp. Geef de voorkeur aan een doek of zelfs een plastic spatel om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons