Belgie telt 650.000 sites


België telt meer dan 650.000 websites, waarvan een grote meerderheid verouderd is. Een half miljoen daarvan heeft een commercieel doel. 
 
Dat blijkt uit de eerste Belgische "internetbarometer", uitgevoerd door Email-Brokers, dat gespecialiseerd is in internet- en e-mailmarketing.
Van de 669.252 sites die actief zijn in België, heeft zowat een half miljoen een commercieel doel. "Vergeleken met het aantal bedrijven in België, is dat enorm. Ons land spant op dat vlak de kroon. Tot nu toe werd aangenomen dat er 250.000 commerciële websites zijn in België", zegt William Vande Wiele van Email-Brokers.

De sites met een commerciële bedoeling zijn veel talrijker dan die van de non-profitsector (73.784), blogs en forums (64.466) of sites van openbare diensten (9.004).

Er wordt een opvallende evolutie vastgesteld op vlak van e-commerce: momenteel bieden 27.000 Belgische sites de mogelijkheid aan surfers om online te bestellen, volgens Email-Brokers betekent dat een groei met 80 procent in een jaar tijd.

De internetbarometer toont ook aan dat de Belgische websites weinig up-to-date zijn: 86 procent werd meer dan een jaar geleden voor het laatst bijgewerkt. Slechts 3 procent van de sites werd geüpdatet in de loop van de laatste drie maanden.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110906_136

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag