Belgie telt 650.000 sites


België telt meer dan 650.000 websites, waarvan een grote meerderheid verouderd is. Een half miljoen daarvan heeft een commercieel doel. 
 
Dat blijkt uit de eerste Belgische "internetbarometer", uitgevoerd door Email-Brokers, dat gespecialiseerd is in internet- en e-mailmarketing.
Van de 669.252 sites die actief zijn in België, heeft zowat een half miljoen een commercieel doel. "Vergeleken met het aantal bedrijven in België, is dat enorm. Ons land spant op dat vlak de kroon. Tot nu toe werd aangenomen dat er 250.000 commerciële websites zijn in België", zegt William Vande Wiele van Email-Brokers.

De sites met een commerciële bedoeling zijn veel talrijker dan die van de non-profitsector (73.784), blogs en forums (64.466) of sites van openbare diensten (9.004).

Er wordt een opvallende evolutie vastgesteld op vlak van e-commerce: momenteel bieden 27.000 Belgische sites de mogelijkheid aan surfers om online te bestellen, volgens Email-Brokers betekent dat een groei met 80 procent in een jaar tijd.

De internetbarometer toont ook aan dat de Belgische websites weinig up-to-date zijn: 86 procent werd meer dan een jaar geleden voor het laatst bijgewerkt. Slechts 3 procent van de sites werd geüpdatet in de loop van de laatste drie maanden.

Bron:
https://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110906_136

 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons