Belg is suffe surfer

Terwijl Nederland zich een van de meest ‘internetvaardige’ landen van Europa mag noemen, haalt België de slappe middenmoot. Dat schrijft De Morgen op basis van cijfers van Eurostat en het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland moet in Europa alleen Denemarken laten voorgaan. Zweden staat op de derde plaats. België staat pas op de achtste stek, op veertien landen. Daarmee doet ons land wel beter dan het Europese gemiddelde.

‘Wat betreft het gebruik van informatietechnologie loopt Nederland al langer voor op ons’, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere. ‘Op het moment dat wij met moeite Netlog en Facebook begonnen te verkennen, zaten er al tien miljoen Nederlanders op de sociaalnetwerksite Hyves.’ Ook de smartphone vond veel sneller ingang bij onze noorderburen.

‘Zeker bij kinderen en jongeren ontbreken enkele belangrijke vaardigheden. Kinderen hebben nu eenmaal niet voldoende achtergrondinformatie en context. Ze moeten daarin worden gevormd. En dat vergt wat tijd.’

Bron:
Belga

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons