Belg is suffe surfer

Terwijl Nederland zich een van de meest ‘internetvaardige’ landen van Europa mag noemen, haalt België de slappe middenmoot. Dat schrijft De Morgen op basis van cijfers van Eurostat en het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland moet in Europa alleen Denemarken laten voorgaan. Zweden staat op de derde plaats. België staat pas op de achtste stek, op veertien landen. Daarmee doet ons land wel beter dan het Europese gemiddelde.

‘Wat betreft het gebruik van informatietechnologie loopt Nederland al langer voor op ons’, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere. ‘Op het moment dat wij met moeite Netlog en Facebook begonnen te verkennen, zaten er al tien miljoen Nederlanders op de sociaalnetwerksite Hyves.’ Ook de smartphone vond veel sneller ingang bij onze noorderburen.

‘Zeker bij kinderen en jongeren ontbreken enkele belangrijke vaardigheden. Kinderen hebben nu eenmaal niet voldoende achtergrondinformatie en context. Ze moeten daarin worden gevormd. En dat vergt wat tijd.’

Bron:
Belga


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag