Beleef design op interieur 2012


Van 20 tot 28 oktober ademt Kortrijk interieurdesign. De designbeurs Interieur zet dit jaar voor de 23ste keer zijn deuren open voor designliefhebbers. En als het van curator Lowie Vermeersch afhangt, kom je dit jaar om nieuwe dingen te ontdekken en te beleven, zowel op Interieur zelf als in hartje Kortrijk.

Designer Lowie Vermeersch is curator van Interieur 2012.© Interieur“Meer dan 100 van de 300 merken op de beurs waren hier nog nooit eerder te zien,” zegt Lowie Vermeersch. “Daarnaast is er in Kortijk XPO nog meer te ontdekken, zoals project rooms van kunstenaars in het thema Future Primitives. Naast de beurs kun je dit jaar ook in het centrum van Kortrijk terecht voor een cultureel belevingsprogramma in het teken van interieurdesign, genaamd Interieur Extra [link]. Zowel bij geselecteerde handelaars in de stad als op het Buda-eiland.”

Beleef Interieur via onze facebook-pagina
Vanuit je luie zetel genieten van al het moois dat onze redactie zag op Interieur 2012? Bekijk onze sfeerreportage Voor de lens op Interieur 2012. Hier vind je ook een link naar onze facebookpagina, met nog meer foto's!

Spot op talent
Lowie Vermeersch, geboren in Meulebeke maar al jaren actief in Italië als ontwerper voor de automobielsector, is de nieuwe curator van Interieur 2012 en hij zorgt meteen voor enkele opvallende nieuwigheden op Interieur. “Met de evenementen op het Buda Eiland komt de beurs voor eerst ook naar de stad. En door op het Buda Eiland en in de beurshallen zelf ruimte te geven aan jonge designtalent in combinatie met gevestigde namen zoals Ross Lovegrove, Alessi of Piet Hein Eek, zetten we de spots op talent, vernieuwing en verjonging.”

Interieur als stad
Lowie gaf de inrichting van de beurs ook een heel andere look. Hoe hij dat doet? “Door de beursindeling een volledig nieuwe scenografie te geven in de vorm van een stad, met verschillende lanen, straten en pleinen waar je dingen kunt beleven. Elk plein heeft een eigen bistro of bar, langs de lanen en straten kun je behalve bij de standhouders ook interieurinspiratie opdoen dankzij kleine en grote etalageramen of kunstinstallaties die een ruimere of andere blik op interieurdesign werpen.

Interieurinstallaties
Ook nieuw zijn zeven centrale gasten, die voor Interieur elk een kunstinstallatie rond het thema Future Primitives ontwierpen. “Deze 7 designtalenten slaan zo een brug tussen de primitieve woonbehoeften uit het verleden en hun idee over design in de toekomst.” De installaties kun je ontdekken op de beurs zelf - zie ook programma Interieur Kortrijk - en in de gebouwen van het Buda Eiland. Een shuttledienst brengt je van de beurshallen naar het Buda Eiland en weer terug, zodat je je geen zorgen moet maken over vervoer.

Avondprogramma
Een andere leuke vaststelling dit jaar is dat het programma ook avondactiviteiten voorziet. Niet zozeer op de beurssite zelf, maar in de stad. In de Buda-gebouwen is een restaurant ingericht waar met verse producten gekookt wordt. Terwijl je er eet, heb je de gelegenheid om veelbelovend designtalent te ontdekken en om andere designliefhebbers te ontmoeten.

Interieur Extra
In het commerciële hart van Kortrijk vind je een selectie van handelaars en designers die in het kader van de biënnale hun ontwerpen in de kijker zetten, onder de noemer Interieur Extra. Zo kun je bijvoorbeeld bij fietsenmaker Marcel Kint 7 gepersonaliseerde fietsen bewonderen, van onder andere model Hannelore Knuts, schrijver Dimitri Verhulst of acteur Wim Opbrouck. Je kan er zelfs je eigen Marcel Kint-fiets winnen.

Bron:
http://habitos.be.msn.com/nl/interieur/beleef-design-op-interieur-2012-8455


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag