Belastingaangifte: Vergeet dit niet af te trekken!

Tot 124 €/jaar


Hoewel een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, weten degenen die met een rechtszaak worden geconfronteerd dat de kosten van een rechtszaak al snel zeer hoog kunnen oplopen. Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering ben je beschermd tegen al deze kosten.

Daarom wilde de huidige federale regering de rechtsbijstandverzekering democratiseren. Deze nieuwe belastingaftrek zal meer burgers in staat stellen om over een goede rechtsbijstandverzekering te beschikken, zodat “het recht” voor iedereen toegankelijk is.

Concreet kan je profiteren van een belastingvermindering van maximaal 124 euro. Een belastingvermindering van 40% wordt toegekend voor verzekeringspremies tot € 310. Je moet er echter rekening mee houden dat de belastingaftrek alleen geldt voor rechtsbijstandsverzekeringen die afzonderlijk zijn afgesloten en niet in het geval van een rechtsbijstandsgarantie die in een andere polis is opgenomen (zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsgarantie voor het privéleven).

Wanneer je een aparte rechtsbijstandverzekering afsluit, kan je kiezen tussen verschillende soorten dekkingen, afhankelijk van je situatie en je behoeften, zoals bijvoorbeeld burgerlijk recht of strafrecht. Aarzel niet om hierover meer info te vragen aan je bankverzekeraar of makelaar.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons