Bedien met TaHoma je hele woning


Somfy, marktleider van motoren en besturingen voor onder andere buiten- en binnenzonweringen en rolluiken, brengt TaHoma op de Belgische markt. TaHoma is een zender/ontvanger die via het internet draadloos in verbinding staat met het huis. Door middel van een smartphone, tablet of pc kan je TaHoma opdracht geven tot verschillende toepassingen in en rond het huis. De ontwikkeling is een “mijlpaal op weg naar meer comfort, veiligheid en vrijheid”, aldus Somfy.

TaHoma valt onder de Home Motion-oplossingen of huisautomatisering. Home Motion by Somfy houdt in dat je verschillende toepassingen in en rond het huis kan besturen via de afstandsbediening, laptop, tablet, smartphone of zelfs helemaal automatisch via sensoren of een tijdklok. Alle Home Motion-producten zoals buitenzonwering, rolluiken, screens, raamdecoratie en gordijnen, tuinhekken en garagepoorten kunnen op een eenvoudige manier gezamenlijk worden aangestuurd.

Comfort, veiligheid en vrijheid
TaHoma mikt op nog meer comfort, veiligheid en vrijheid. Comfort, door op elk moment en vanaf elke plaats verschillende toepassingen in huis omhoog en omlaag te laten gaan, te openen of te sluiten, aan of uit te doen. Veiligheid, door een scenario in te stellen waardoor het lijkt alsof je thuis bent, ook al is dat niet het geval. Zo kunnen op voorgeprogrammeerde tijden gordijnen of rolgordijnen geopend en gesloten worden. En vrijheid, omdat de ingestelde scenarioŽs het werk automatisch uitvoeren. De gebruiker kan elk zelf geprogrammeerd scenario eenvoudig aan- of uitzetten via iPhone of iPad, terwijl het aanpassen of verwijderen thuis gebeurt via de pc. Met TaHoma krijg je de controle over:
· Elektrische zonwering en rolluiken
· Elektrische raambekleding en gordijnen
· Elektrische (garage)poorten en hekken
· Lichtschakelaars en dimmers
Op termijn zal TaHoma ook thermostaten, HVAC- en alarmsystemen kunnen aansturen.

TaHoma is te verkrijgen bij de Somfy Experts en Somfy Home Motion Experts, een geselecteerde groep Somfy-dealers. Zij kunnen de mogelijkheden demonstreren en beschikken over de nodige knowhow om alles goed te installeren. Via de ‘dealer locator’ op de Somfy-website vind je vlot de dichtstbijzijnde dealer.

Bron: 
http://www.habitos.be/interieur/item.asp?item_id=7012

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons