Bedien met TaHoma je hele woning


Somfy, marktleider van motoren en besturingen voor onder andere buiten- en binnenzonweringen en rolluiken, brengt TaHoma op de Belgische markt. TaHoma is een zender/ontvanger die via het internet draadloos in verbinding staat met het huis. Door middel van een smartphone, tablet of pc kan je TaHoma opdracht geven tot verschillende toepassingen in en rond het huis. De ontwikkeling is een “mijlpaal op weg naar meer comfort, veiligheid en vrijheid”, aldus Somfy.

TaHoma valt onder de Home Motion-oplossingen of huisautomatisering. Home Motion by Somfy houdt in dat je verschillende toepassingen in en rond het huis kan besturen via de afstandsbediening, laptop, tablet, smartphone of zelfs helemaal automatisch via sensoren of een tijdklok. Alle Home Motion-producten zoals buitenzonwering, rolluiken, screens, raamdecoratie en gordijnen, tuinhekken en garagepoorten kunnen op een eenvoudige manier gezamenlijk worden aangestuurd.

Comfort, veiligheid en vrijheid
TaHoma mikt op nog meer comfort, veiligheid en vrijheid. Comfort, door op elk moment en vanaf elke plaats verschillende toepassingen in huis omhoog en omlaag te laten gaan, te openen of te sluiten, aan of uit te doen. Veiligheid, door een scenario in te stellen waardoor het lijkt alsof je thuis bent, ook al is dat niet het geval. Zo kunnen op voorgeprogrammeerde tijden gordijnen of rolgordijnen geopend en gesloten worden. En vrijheid, omdat de ingestelde scenarioŽs het werk automatisch uitvoeren. De gebruiker kan elk zelf geprogrammeerd scenario eenvoudig aan- of uitzetten via iPhone of iPad, terwijl het aanpassen of verwijderen thuis gebeurt via de pc. Met TaHoma krijg je de controle over:
· Elektrische zonwering en rolluiken
· Elektrische raambekleding en gordijnen
· Elektrische (garage)poorten en hekken
· Lichtschakelaars en dimmers
Op termijn zal TaHoma ook thermostaten, HVAC- en alarmsystemen kunnen aansturen.

TaHoma is te verkrijgen bij de Somfy Experts en Somfy Home Motion Experts, een geselecteerde groep Somfy-dealers. Zij kunnen de mogelijkheden demonstreren en beschikken over de nodige knowhow om alles goed te installeren. Via de ‘dealer locator’ op de Somfy-website vind je vlot de dichtstbijzijnde dealer.

Bron: 
http://www.habitos.be/interieur/item.asp?item_id=7012


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag