BeCommerce vakjury maakt genomineerden bekend voor de Becommerce Awards


Een record aantal van 120 online winkels heeft zich aangemeld, waarvan 41 voor de Startersprijs. De publieksawards worden door de klanten van de webshops gekozen tot en met 8 mei. De BeCommerce Awards uitreiking vindt plaats op 10 mei a.s. in het Koloniënpaleis van Tervuren.

Op donderdagavond 10 mei 2012 worden door BeCommerce voor de zevende maal op rij de BeCommerce Awards uitgereikt in het Koloniënpaleis te Tervuren. De Awards worden toegekend aan de Beste Startende Webwinkel, Beste Mobiele Webwinkel, Beste B2C Webwinkel en de Cross Border Award. Naast deze vakprijzen kunnen de consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete webwinkel in 9 verschillende categorieën, de publieksawards.
In totaal heeft zich dit jaar  een record aantal van 120 webwinkels aangemeld, waarvan 41 voor de Startersprijs. Deze inzendingen werden beoordeeld door een vakjury, onder leiding van Jan Kriekels, innovatief ondernemer. De jury 2012 bestaat uit hoofdredacteuren, bekende vakgenoten en deskundigen die direct of indirect betrokken zijn bij de Belgische thuiswinkelbranche. Voor meer informatie over de juryleden, zie www.becommerceawards.be.

In de verschillende categorieën werden de inzendingen geselecteerd en beoordeeld volgens op voorhand vastgelegde criteria.  Ook de webwinkels die zich hebben aangemeld voor Beste Startende Webwinkel en Beste Webwinkel van België zijn aan de hand van deze criteria onderzocht. De criteria waren onder meer: het in België actief zijn op de online markt, de plaats op een aantal internetsites die metingen verrichten ten aanzien van het bezoek (Alexa, Woorank, Prchecker, zoekmachine analyse), het aanbieden van sociale netwerken als Facebook en Twitter, het aanbieden van mobiele applicaties, de wijze van online marketing, de creativiteit en dynamiek van de website, de look & feel, de algemene gebruiksvriendelijkheid alsook de gebruikte technologie. Daarnaast kende de jury nog extra punten toe aan de wijze van presentatie, het business model, de ambities en een video waarmee de bedrijven hun inzending nader konden toelichten en motiveren.
Jan Kriekels, voorzitter van de vakjury: “Wij waren zeer aangenaam verrast door het grote aantal inzendingen, vooral met het ongekende aantal van 41 in de categorie Starters. Dat is een bewijs dat e-commerce onderkend wordt als een belangrijke factor in onze economie en voor onze werkgelegenheid. Deze sector biedt, vooral aan jonge, enthousiaste ondernemers, de gelegenheid een webwinkel te starten en te doen groeien.”

Hieronder volgen de namen van de webwinkels die door de vakjury werden genomineerd:
Beste Startende Webwinkel van België
Hiervoor komen in aanmerking webwinkels die minder dan twee jaar geleden op de Belgische markt zijn begonnen. De genomineerden zijn:
· Torfs.be (schoenen)
· Nomado.eu (VOIP telefonie)
· MTWalls.be (kunst van lokale artiesten tegen redelijke prijzen)

Beste Mobiele Webwinkel van België
Deze prijs wordt dit jaar voor de eerste keer genomineerd om tegemoet te komen aan het toenemend gebruik van mobiel internet en mobiele applicaties door consumenten, mede door het succes van smartphones en tablet.  Bijna de helft van alle Belgische internetgebruikers surft via mobiel internet volgens een recent onderzoek van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie. Een toenemend aantal bij Becommerce aangesloten bedrijven speelt hierop in door hun websites “mobielvriendelijk” te maken. De genomineerden zijn:
· Pizza.be  (eten online bestellen)
· Vente-Exclusive.com (merkkleding met aanzienlijke korting)
· Drogisterij.net (drogisterij artikelen)

Cross Border Award
Is uw webshop de beste die buiten België verkoopt? Om in aanmerking te komen moeten e-retailers:
· In minstens 2 andere Europese landen zaken doen
· De webshops moeten ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze zaken doen.
· De webshops moeten in Europa gesitueerd zijn.
· Een strategie voeren om meerdere markten in Europa te veroveren.
De genomineerden zijn:
· Newpharma.be (internet apotheek)
· Sellerie-online.be (uitrusting voor paard en ruiter)
· Bivolino.com (online shirts op maat)

Beste Webwinkel van België
De webwinkel die de hoogste resultaten behaalt voor de publieksprijs en de vakjuryprijs, zal eveneens op 10 mei aanstaande tot beste Belgische consumentenwebwinkel worden uitgeroepen. Om daaraan te kunnen deelnemen, moet de webwinkel minstens 2 jaar bestaan en een aanzienlijke vooruitgang geboekt hebben in de periode 2010/2011. De beste webwinkel van België zal BeCommerce vertegenwoordigen op de Europese E-Commerce Awards die zullen worden uitgereikt tijdens de wereldtop inzake elektronische handel (Global E-Commerce Summit) in Barcelona van 4 tot 6 juni 2012.

Patricia Ceysens, voorzitter van Becommerce: “Met deze Awards wil Becommerce de verdere ontwikkeling van e-commerce in België bevorderen. De prijzen van de vakjury benadrukken het professioneel niveau van onze webwinkels. Door de instelling van de publieksprijzen in negen verschillende categorieën wensen wij nadrukkelijk onze consumenten bij de toekenning van de Awards te betrekken.”
Sinds in 2006 de uitreiking van de Becommerce Awards voor de eerste maal werd georganiseerd is het gebruik van Internet en het doen van aankopen bij online shops spectaculair toegenomen. Volgens Becommerce zijn de geschatte online aankopen in België in de periode sinds 2006 met ruim 300% gestegen.

Patricia Ceysens: “Deze krachtige stijging van de Belgische online verkopen bevestigt  het vertrouwen dat een sterk toenemend aantal Belgische consumenten in het online kopen  hebben. De bij ons aangesloten bedrijven zien dan ook de toekomst met vertrouwen tegemoet. Voor 2012 wordt uitgegaan van een stijging van zeker 20%.”

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons