16 maart 2014

Bakstenen hebben onder Belgische architecten het imago het meest duurzaam te zijn. Dat is een conclusie in de European Architectural Barometer, een onderzoek dat Arch-Vision elk kwartaal uitvoert bij 1.600 architecten in acht Europese landen.

Op de vraag naar de meest en minst duurzame gevelmaterialen, sommen architecten over het algemeen drie materialen het vaakst op: baksteen, hout en steen. Opvallend daarbij is dat ze de duurzaamheid van baksteen nooit in twijfel trekken. Voor hout is dat antwoord niet zo eenduidig. Vooral Franse, Nederlandse en Belgische architecten verschillen sterk in mening. In deze landen wordt hout zowel als het meest duurzame als minst duurzame materiaal genoemd. Hetzelfde geldt voor beton in Frankrijk: 13% ziet het materiaal als het meest duurzaam, terwijl 10% van de collega’s het als het minst duurzaam beschouwt.


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag