Baksteen en hout duurzaamst volgens architecten

Bakstenen hebben onder Belgische architecten het imago het meest duurzaam te zijn. Dat is een conclusie in de European Architectural Barometer, een onderzoek dat Arch-Vision elk kwartaal uitvoert bij 1.600 architecten in acht Europese landen.

Op de vraag naar de meest en minst duurzame gevelmaterialen, sommen architecten over het algemeen drie materialen het vaakst op: baksteen, hout en steen. Opvallend daarbij is dat ze de duurzaamheid van baksteen nooit in twijfel trekken. Voor hout is dat antwoord niet zo eenduidig. Vooral Franse, Nederlandse en Belgische architecten verschillen sterk in mening. In deze landen wordt hout zowel als het meest duurzame als minst duurzame materiaal genoemd. Hetzelfde geldt voor beton in Frankrijk: 13% ziet het materiaal als het meest duurzaam, terwijl 10% van de collega’s het als het minst duurzaam beschouwt.

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons