Badkamers op maat van kinderen


Een fijne badkamer die mee evolueert met je gezin, het is een droom van vele ouders. De O!blog van Van Marcke geeft je enkele tips om op een betaalbare manier een functionele en veilige badkamer te creëren.


Als de kinderen al wat ouder zijn en er is ruimte voor, dan is een aparte kinderbadkamer een oplossing. Het lost de ‘spitsuurmomenten’ in de familiebadkamer op en het is natuurlijk fun om een eigen badkamer te hebben, om ongestoord te zingen onder de douche! 


Een kinderbadkamer hoeft ook niet saai te zijn, er bestaan al heel wat speelse producten. Waarom niet kiezen voor een wastafel met eendjes of een douchekop in de vorm van een bloem? Wedden dat de badkamer hun favoriete place-to-be wordt?


In de hoogte

Een aparte kinderbadkamer is uiteraard geen optie voor de allerkleinsten. Zij hebben nog hulp nodig van papa of mama bij het wassen of tanden poetsen. Meestal is een badje geven heerlijk genieten, maar het is evengoed een bron van stress. Is het water te koud of te warm? Hoe voorkom je dat je kleintje er zelf uit kruipt? 


Een hoog bad verhindert dat de kinderen er zelf in en uit kruipen. Een bad op een verhoog plaatsen, lost ook mogelijke rugpijn op bij het baden van je kindje. Om de ideale temperatuur van het water te regelen, is een kraan met thermostaat of een cool touch thermostaat de veiligste oplossing. 


Je kunt ook perfect veilig douchen met de kleintjes. Kies voor een douchebak met antisliplaag en hang de thermostatische kraan uit het bereik van grijpgrage handjes. Voorzie ook een nis op voldoende hoogte voor zeep en shampoo. 


Als je met het hele gezin de badkamer moet delen, dan is voldoende bergruimte absoluut noodzakelijk. Moduleerbare kasten groeien mee met het gezin. Mooi, praktisch en handig!


Zuinig waterplezier

Met water spetteren, kinderen doen niets liever. Allemaal goed en wel, maar ecologisch niet echt verantwoord. Gelukkig bestaan er vandaag al heel wat modellen waterbesparende douchekoppen, zoals de Nebia een project dat via Kickstarter uit de starblokken is geschoten. Een elektronische wastafelkraan is waterbesparend én hygiënisch, omdat ze enkel werkt als je er je handen onder houdt. Geen overbodige luxe met spelende kinderen in huis.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons