Bad en bed in één ruimte?

Een badkamer in de slaapkamer opnemen is hip en origineel, maar is het ook op de lange termijn een goed idee? O-Blog zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

BADKAMER EN SLAAPKAMER IN ÉÉN: GO GO!

Het is nieuw en anders
Een trendsettend design doet heel wat hoofden draaien. Badkamer en slaapkamer in elkaar laten overvloeien tot één grote ruimte wordt hoe langer hoe populairder. Voor wie er dus van houdt om een pionier te zijn, is dit zeker een goed idee. Maak komaf met de badkamerclichés en ga als een van de eersten voor deze nieuwe manier van slapen en baden.

Creatieve designs
Een open badkamer werkt inspirerend: het doet ontwerpers opnieuw nadenken over het design van badkamermeubilair en dat levert mooie creaties op. Van horizontale douches tot zwevende baden, ontwerpen met led-verlichting en nieuwe materialen. Badkuip, wastafel en douche meer dan ooit een volwaardig en trendgevoelig meubel.

Heerlijk ruimtegevoel
De badkamer is heel vaak het kleinste kamertje van ons huis. Soms zou je letterlijk de muren open willen breken voor een beetje ruimtegevoel! Bij een open badkamer heb je daar geen last meer van. Voortaan geniet je in de badkamer én de slaapkamer van een waar loftgevoel. Meer ruimte, meer licht, meer comfort!

BADKAMER EN SLAAPKAMER IN ÉÉN: NO NO!

Meer voorzieningen, meer budget
Muren slopen, watervaste vloeren en muren, aan- en afvoer van water (en mogelijk radiatoren en elektriciteit) herbekijken ... Aan dat alles hangt ook een prijskaartje. En wat met vocht en condens? Er bestaan al goede ventilatiesystemen om de juiste luchtkwaliteit te regelen in een open badkamer, dus een onoverkomelijk probleem is het niet. Maar het is wel iets om rekening mee te houden, zeker in een oudere woning.

Wat bij het verkopen?
Maak van slaapkamer en badkamer één kamer en je huis telt een kamer minder. Dat kan een invloed hebben op de waardebepaling van je huis. Omdat de open badkamer (voorlopig) nog een vooruitstrevende ingreep is, kan het ook een struikelblok zijn voor potentiële kopers of huurders.

Privacy
Een open badkamer is leuk maar tegelijk betekent het ook dat je in moet boeten op vlak van privacy, zeker als er maar één badkamer in huis is. Mogelijk voel je je er wat onbehaaglijk bij dat je de badkamer gebruikt terwijl iemand anders in het slaapkamergedeelte aanwezig is. Zelfs je partner hoeft niet altijd op de hoogte te zijn van je schoonheidsrituelen. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals een (verplaatsbare) scheidingswand die het beste van de 2 combineren.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons