Automatiseren: geen gadget, maar behoefte

Heel wat woningeigenaren beschouwen het automatiseren van hun woonst vandaag nog als een gadget. Eentje dat handen vol geld kost. Volgens Somfy zal die visie op termijn veranderen. Net als de wagen op vlak van gebruikscomfort een revolutie doormaakte, zien ze dat bij Somfy ook voor de woning gebeuren. En daarvoor is niet noodzakelijk domotica nodig.

Het onregelmatige leefpatroon van tweeverdieners met een belastende job, de trend naar meer korte vakanties, het streven naar maximaal comfort in de eigen woning, de behoefte aan veiligheid of ons groeiende ecologisch bewustzijn. Het zijn stuk voor stuk drijfveren om bepaalde aspecten in onze woning te automatiseren. “Op zich is dat niet zo vreemd,” meent Stéphane Bocqué, marketing manager van Somfy. “Onze wagen heeft de afgelopen jaren ook een sterke evolutie doorgemaakt. Vijf jaar geleden verwachtte niemand dat de wagen automatisch de lichten aansteekt wanneer het duister wordt of dat de ruitenwisser automatisch werken bij neerslag. En vandaag is het toch vanzelfsprekend. Voor de woning staan we op het punt eenzelfde beweging door te maken.”

Bedien je woning met TaHoma
Somfy voegt zelf ook de daad bij het woord. De automatiseringsspecialist introduceert met TaHoma een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing om de woning actief te maken. TaHoma – een klein doosje van 10 bij 10 cm – communiceert na aansluiting op de internetmodem via RF met alle elektrische toepassingen in huis. Dit kan gaan van de toegangs- of garagepoort over tuinverlichting tot screens, rolluiken of dakvensters. Zelfs oude technieken die niet draadloos zijn, kan de Home Motionspecialist met een zender uitrusten om ze te integreren in TaHoma.

Eenmaal geïntegreerd in het concept beheer je de woning met je smartphone of tablet, waar je ook bent. Het volstaat de basisinstellingen via een drag & drop-proces te doen. Via de intuïtieve gebruikersinterface beheer je alle applicaties op kamerniveau (Mijn Huis) of per toepassing (rolluiken, verlichting). Bovendien is het mogelijk om de bediening in scenario’s te verwerken of afhankelijk van sensoren te laten gebeuren.

Sterk aan TaHoma is het feit dat u wijzigingen aan de scenario’s of het toevoegen van nieuwe applicaties volledig zelf kunt doen. Er is geen tussenkomst van een installateur nodig.

Home Motion House
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die automatisering u kan bieden? Dan kan een bezoek aan het Home Motion House heel leerrijk zijn. Het Home Motion House kreeg onderdak in de Villa Arena in Amsterdam. Het Home Motion House is ingericht als woning met alle mogelijke technieken. Zo kun je vanuit de sofa of aan de terrastafel ervaren hoe gebruiksvriendelijk en comfortabel automatisering kan zijn.

Breng een virtueel bezoek aan het Home Motion House

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons