Uniek project van erkende assistentiewoningen in het centrum van Merelbeke

Assi wat?
Assistentiewoningen zijn de opvolgers van de serviceflatgebouwen en woningcomplexen met dienstverlening. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning waarin de bewoner zelfstandig verblijft en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij een toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Werking
Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in overbruggingszorg en in een 24/24u noodoproepservice. Bovendien neemt de beheersinstantie ook het beheer van de gebouwen voor haar rekening.

In de groepen van assistentiewoningen is er op vaste tijdstippen ook een woonassistent aanwezig waar de bewoners terecht kunnen voor hulp, informatie en coördinatie van de zorg. De woonassistent zorgt daarnaast ook voor de sociale netwerkvorming. 

Merelbeke
In het centrum van Merelbeke start in 2016 het project Kasteel Wisselbeke. Het kasteel Wisselbeke is gelegen aan de Hundelgemsesteenweg in het midden van een prachtig park met beschermde bomen. Dit 19de eeuws kasteel wordt in al zijn glorie gerestaureerd en omgebouwd tot 8 kasteelflats. In het park zelf komen 39 ruime parksuites met 1 of 2 slaapkamers. Aan de straatzijde wordt er ook een volledig nieuw restaurant met terrasruimte voorzien waar zowel de bewoners als andere culinaire liefhebbers uit Merelbeke en omstreken terecht kunnen. De uitbating zal gebeuren door een gerenommeerde zorgpartner.

Fiscale Voordelen
Daar het om erkende assistentiewoningen gaat zullen deze worden verkocht aan een verlaagd BTW-tarief van 12% én zijn ze vrijgesteld van onroerende voorheffing. 

Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten op de website www.kasteelwisselbeke.be en zullen worden uitgenodigd voor een info-avond. Dit uniek project op een unieke locatie is interessant, niet alleen om zelf te bewonen (nu of later) maar ook als investering!

Gerelateerde artikels

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons