Uniek project van erkende assistentiewoningen in het centrum van Merelbeke

Assi wat?
Assistentiewoningen zijn de opvolgers van de serviceflatgebouwen en woningcomplexen met dienstverlening. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning waarin de bewoner zelfstandig verblijft en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij een toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Werking
Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in overbruggingszorg en in een 24/24u noodoproepservice. Bovendien neemt de beheersinstantie ook het beheer van de gebouwen voor haar rekening.

In de groepen van assistentiewoningen is er op vaste tijdstippen ook een woonassistent aanwezig waar de bewoners terecht kunnen voor hulp, informatie en coördinatie van de zorg. De woonassistent zorgt daarnaast ook voor de sociale netwerkvorming. 

Merelbeke
In het centrum van Merelbeke start in 2016 het project Kasteel Wisselbeke. Het kasteel Wisselbeke is gelegen aan de Hundelgemsesteenweg in het midden van een prachtig park met beschermde bomen. Dit 19de eeuws kasteel wordt in al zijn glorie gerestaureerd en omgebouwd tot 8 kasteelflats. In het park zelf komen 39 ruime parksuites met 1 of 2 slaapkamers. Aan de straatzijde wordt er ook een volledig nieuw restaurant met terrasruimte voorzien waar zowel de bewoners als andere culinaire liefhebbers uit Merelbeke en omstreken terecht kunnen. De uitbating zal gebeuren door een gerenommeerde zorgpartner.

Fiscale Voordelen
Daar het om erkende assistentiewoningen gaat zullen deze worden verkocht aan een verlaagd BTW-tarief van 12% én zijn ze vrijgesteld van onroerende voorheffing. 

Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten op de website www.kasteelwisselbeke.be en zullen worden uitgenodigd voor een info-avond. Dit uniek project op een unieke locatie is interessant, niet alleen om zelf te bewonen (nu of later) maar ook als investering!


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag