Acht op tien Nederlanders elke dag online - 66% geeft aan dat een leven zonder internet ondenkbaar is

 
AMSTERDAM – Acht van de tien Nederlanders is elke dag online. De laptop en tablet worden bovendien steeds populairder en dreigen de desktop, als apparaat waarmee het meest op internet wordt gegaan, van de troon te stoten.

Dat blijkt uit de Online Barometer waarvoor door onderzoeksbureau Synovate duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervraagd werden.
Uit dat onderzoek blijkt dus dat 80 procent van de Nederlanders elke dag online is via desktop, laptop, tablet of smartphone. Elke dag komt het internetgebruik gemiddeld neer op 109 minuten.
De duur van het internetgebruik is overigens nauwelijks gestegen mede doordat het internet op meer verschillende momenten op de dag geraadpleegd wordt, door de komst van mobiel internet.

 
Laptops en smartphones
De desktop is nog steeds het meeste gebruikte apparaat om online te gaan. 76 procent van de ondervraagden gebruikt de desktop.
72 procent gebruikt inmiddels ook de laptop of tablet voor internettoegang, vorig jaar was dit nog 10 procent. Smartphones worden door 10 procent van de ondervraagden gebruikt om op het internet te gaan.
Twee derde geeft aan dat een leven zonder internet ondenkbaar is.

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag