10 januari 2019

In een huis verdwijnt de warmte niet het meest via de muren, deuren of ramen maar via de zolder en het dak. Goed isoleren, is dan ook van essentieel belang om warmteverlies te voorkomen.

Recent hadden we het over je vloer isoleren, nu concentreren we ons op je dak.

Een ongeïsoleerd huis verliest tussen 25 en 30% van de warmte via het dak. De zolder is dus een van de prioritaire gebieden die geïsoleerd moeten worden. Geen paniek: er bestaan voldoende oplossingen op de markt die het energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen.

Ingerichte zolder
Wordt je zolderruimte door de bewoner(s) gebruikt, doe je er best aan om je dak te isoleren. De meest praktische oplossing is het plaatsen van panelen of rollen isolatie (minerale wol, natuurlijke wol, synthetische isolatie) onder het dak. Kies vervolgens een afwerking, zoals houten panelen of gipsplaten. Wees wel voorzichtig bij het installeren: isolatoren zoals wol hebben een dampscherm (plastic folie) nodig om condensatie van waterdamp te voorkomen. Bovendien kunnen nieuwe gebouwen van buitenaf geïsoleerd worden, wat ruimte bespaart op de zolderruimte.

Vergeet de vloer niet
Omdat ze niet is ingericht, wordt een verloren zolderruimte niet verwarmd. De vloer ervan isoleren, is weliswaar een must. We bevelen aan om te isoleren met twee lagen minerale wol in panelen of op rollen of met synthetische isolatiepanelen. De zolder kan ook geïsoleerd worden met perliet of zware isolatie.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag