Zo vermijd je kopzorgen als je een huis of appartement verhuurt

Een huis of een appartement verhuren, daar komt heel wat bij kijken: de contracten, de opvolging van de huurgelden, eventuele reparaties… Een pand verhuren kan dus al snel een fulltime job worden. Weet dat hier oplossingen voor bestaan…

Om je van dat takenpakket te verlichten, bieden bepaalde firma’s een “all inclusive” dienst aan. Daarmee bedoelen we dat er op zoek wordt gegaan naar huurders en bekeken wordt of ze solvabel zijn, maar ook dat het bedrijf zich bezighoudt met alles wat erna komt: van de overhandiging van de sleutels tot het in orde brengen van het EPC-attest. Zelfs de plaatsing van rookmelders nemen ze voor hun rekening.

Tussen de verhuurder en jezelf zit er dan een tussenpersoon. Het is hij of zij die zich ontfermt over de inning van de huurgelden, de procedures voor schuldvorderingen en alles wat met het verhuurde pand zelf te maken heeft: de staat, de verzekeringen alsook andere problemen die opduiken en waarvoor oplossingen moeten worden gezocht…

Op het einde van de huurovereenkomst is het nog steeds die tussenpersoon die zorgt voor de plaatsbeschrijving (met evaluatie van de schade), de vordering van eventuele kosten die nog niet betaald zijn enzovoort. Met andere woorden: als verhuurder hoef je je nergens meer zorgen over te maken.

Gerelateerde artikels

Deze drie mogelijkheden heb je als je al negen jaar (ver-)huurt

De meeste huurovereenkomsten voor een woning of appartement waarin de huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft, worden aangegaan voor negen jaar. Maar wat gebeurt er bij het verstrijken van die termijn? Kan de huurder dan verder blijven huren? Is daarvoor een nieuwe huurovereenkomst nodig?
Lees meer

Wat als de huurschade groter is dan de huurwaarborg…

Men zegt wel eens dat de huurwaarborg het maximale is dat je als verhuurder kan vragen als je huurder schade aanricht aan je huurpand. Maar is dat wel zo? Met welke spelregels moet je rekening houden?
Lees meer

Dit riskeer je als je de huurprijs niet vermeldt op een affiche ‘te huur’!

Als je zelf een huis of appartement wil verhuren, hang je daar wel eens een bordje of affiche uit waarop vermeld wordt dat het pand te huur staat. Maar waarom zet je daar maar beter de gevraagde huurprijs op? En wat riskeer je als je dat niet doet?
Lees meer

Mag je als verhuurder nog binnen in je huis?

Als je een huis of appartement verhuurt mag je daar niet meer te pas of te onpas binnengaan. Je hebt wel het recht een zekere controle te houden over je eigendom.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons