Zo hou je de ergste warmte uit de slaapkamer

Wij geven je enkele tips mee, hoe je de slaapkamer fris houdt. Knoop ze in je oren en voorkom heel wat nachtelijk gewoel.

De ideale slaapkamertemperatuur
Wist je dat de ideale slaaptemperatuur tussen de 16°C en 19°C ligt? In de zomer wordt het vaak een stuk warmer, maar hoe houd je deze onder controle?

Zet elektronische apparaten uit, want die zorgen voor extra warmte.

Een ventilator zorgt voor frisse lucht. Heb je meer budget te besteden, dan kan airconditioning natuurlijk soelaas bieden. Hetzelfde gevoel van een airconditioning creëren met een ventilator? Plaats enkele flessen met ingevroren water in een bakje voor de ventilator. Zo komt er extra koelte de kamer binnen.

Nog een ander weetje? ‘s Nachts verlies je heel wat vocht. Tot maar liefst 35 cl vocht per nacht. Je matras speelt daar een belangrijke rol in. Vervang je matras om de 10 jaar. Kies voor een spiraalbodem met een open structuur, zodat er veel ruimte is voor de aanvoer van schone, frisse lucht. Er bestaan trouwens ook ventilerende matrassen. Vraag je slaapspecialist om meer informatie.

Donkere kleuren de slaapkamer uit
Een donkere slaapkamer kan met de juiste verlichting heel sfeervol zijn, maar de kamer warmt zo wel sneller op. Zachte pastelkleuren en lichte tinten zorgen voor een frisser gevoel. Houd de gordijnen bij hoge temperaturen ook gesloten, zo houd je de zon buiten. Verluchten doe je ‘s ochtends of ‘s avonds, wanneer de ergste hitte verdwenen is.

Kies voor katoen
Gooi dat dikke dekbed van je bed en kies voor een zomerdekbed. Katoen is tijdens de zomer altijd een verstandige keuze. Katoen neemt vocht snel op en toch voelt je beddengoed niet klam aan. Het zorgt alvast voor een fris gevoel.

Een koude douche voor het slapen gaan
Het water moet niet ijskoud zijn, maar neem je douche iets frisser dan normaal. Je lichaam koelt zo af, waardoor je misschien net iets makkelijker de slaap vat.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag