19 juli 2018

Wij geven je enkele tips mee, hoe je de slaapkamer fris houdt. Knoop ze in je oren en voorkom heel wat nachtelijk gewoel.

De ideale slaapkamertemperatuur
Wist je dat de ideale slaaptemperatuur tussen de 16°C en 19°C ligt? In de zomer wordt het vaak een stuk warmer, maar hoe houd je deze onder controle?

Zet elektronische apparaten uit, want die zorgen voor extra warmte.

Een ventilator zorgt voor frisse lucht. Heb je meer budget te besteden, dan kan airconditioning natuurlijk soelaas bieden. Hetzelfde gevoel van een airconditioning creëren met een ventilator? Plaats enkele flessen met ingevroren water in een bakje voor de ventilator. Zo komt er extra koelte de kamer binnen.

Nog een ander weetje? ‘s Nachts verlies je heel wat vocht. Tot maar liefst 35 cl vocht per nacht. Je matras speelt daar een belangrijke rol in. Vervang je matras om de 10 jaar. Kies voor een spiraalbodem met een open structuur, zodat er veel ruimte is voor de aanvoer van schone, frisse lucht. Er bestaan trouwens ook ventilerende matrassen. Vraag je slaapspecialist om meer informatie.

Donkere kleuren de slaapkamer uit
Een donkere slaapkamer kan met de juiste verlichting heel sfeervol zijn, maar de kamer warmt zo wel sneller op. Zachte pastelkleuren en lichte tinten zorgen voor een frisser gevoel. Houd de gordijnen bij hoge temperaturen ook gesloten, zo houd je de zon buiten. Verluchten doe je ‘s ochtends of ‘s avonds, wanneer de ergste hitte verdwenen is.

Kies voor katoen
Gooi dat dikke dekbed van je bed en kies voor een zomerdekbed. Katoen is tijdens de zomer altijd een verstandige keuze. Katoen neemt vocht snel op en toch voelt je beddengoed niet klam aan. Het zorgt alvast voor een fris gevoel.

Een koude douche voor het slapen gaan
Het water moet niet ijskoud zijn, maar neem je douche iets frisser dan normaal. Je lichaam koelt zo af, waardoor je misschien net iets makkelijker de slaap vat.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag