Zo gaat je terras langer mee

Waarvoor dienen de afvoergoten

  • Afvoeren van poetsmiddel
Als het goed is reinig je geregeld je terras. De afvoergoten zorgen ervoor dat het water weggevoerd wordt. Wat veel mensen vergeten is dat je na het reinigen met detergenten, best naspoelt met zuiver water. Als je het reinigingsmiddel niet wegspoelt, droogt het op en tast het je afvoerrooster aan. Daardoor kan dit rooster gaan roesten.

  • Afvoeren van regenwater
    Uiteraard wordt ook overvloedig regenwater afgevoerd. Wist je trouwens dat regenwater perfect geschikt is om na te spoelen. Je kunt met regenwater ook je terras schoonmaken. Eigenlijk heb je helemaal geen detergent nodig.

Onderhoud ook de binnenkant van je rooster

De buitenkant onderhouden is evident, maar ook de binnenkant verdient een reinigingsbeurt. De meeste roosters laten zich makkelijk verwijderen. Bladeren en ander vuil kunnen er zich in ophopen, dus geregeld reinigen is de boodschap. Bladeren verdwijn je best manueel, de goot uitspuiten kan met een tuinslang.

Zijn je roosters echt versleten, dan kun je ze meestal makkelijk vervangen. Vaak kun je ze simpelweg opheffen en is er helemaal geen breekwerk nodig.

Bron
ImmovlanGerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons