Zo gaat je terras langer mee

Waarvoor dienen de afvoergoten

  • Afvoeren van poetsmiddel
Als het goed is reinig je geregeld je terras. De afvoergoten zorgen ervoor dat het water weggevoerd wordt. Wat veel mensen vergeten is dat je na het reinigen met detergenten, best naspoelt met zuiver water. Als je het reinigingsmiddel niet wegspoelt, droogt het op en tast het je afvoerrooster aan. Daardoor kan dit rooster gaan roesten.

  • Afvoeren van regenwater
    Uiteraard wordt ook overvloedig regenwater afgevoerd. Wist je trouwens dat regenwater perfect geschikt is om na te spoelen. Je kunt met regenwater ook je terras schoonmaken. Eigenlijk heb je helemaal geen detergent nodig.

Onderhoud ook de binnenkant van je rooster

De buitenkant onderhouden is evident, maar ook de binnenkant verdient een reinigingsbeurt. De meeste roosters laten zich makkelijk verwijderen. Bladeren en ander vuil kunnen er zich in ophopen, dus geregeld reinigen is de boodschap. Bladeren verdwijn je best manueel, de goot uitspuiten kan met een tuinslang.

Zijn je roosters echt versleten, dan kun je ze meestal makkelijk vervangen. Vaak kun je ze simpelweg opheffen en is er helemaal geen breekwerk nodig.

Bron
Immovlan
Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag