30 november 2018

Wie een onroerend goed wil kopen of wie wil bouwen of verbouwen gaat daar vaak een hypothecaire lening voor aan. Maar zijn er wettelijke minimum- of maximumleeftijden die gelden voor een kredietnemer? Wat moet je daarvan weten?

Stel : je wil als 60-jarige een krediet aangaan bij een bank om een buitenverblijf of een investeringspand te kunnen kopen. Is dat wel mogelijk of zijn er leeftijdsgrenzen die spelen om een lening te kunnen krijgen?

Wat zegt de wet?

Er staat in de wet geen maximumleeftijd voor wie een krediet wil aangaan bij een bank. De enige vereiste die de wet stelt is dat de kredietnemer voldoende gezond is van geest om een krediet te kunnen aangaan. Wel is er een minimumleeftijd. Meer bepaald kan een minderjarige niet zomaar alleen een krediet aangaan om een onroerend goed te kunnen kopen.

De bank beslist

Het is niet omdat er geen maximumleeftijd in de wet staat dat een bank niet zou kunnen weigeren om aan oudere mensen een krediet te geven. De leeftijd tot dewelke een krediet kan worden aangegaan en de termijn voor dewelke dat kan verschilt dan ook van bank tot bank. Het kan dan ook nuttig zijn om de voorwaarden van een aantal banken met elkaar te vergelijken.

Denk ook zelf na

Als je een krediet wil aangaan denk je best ook zelf even na voor hoelang je dat nog wil doen. Misschien wil je op de leeftijd dat je op pensioen gaat namelijk wel niet meer moeten instaan voor aflossingen van het krediet. Weet daarbij dat het wel eens kan gebeuren dat je maandelijkse inkomsten aanzienlijk dalen als je de pensioenleeftijd bereikt. Het is dan ook zaak hieraan voldoende aandacht te besteden vooraleer met een bank in zee te gaan.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag