Zijn Belgen baksteen in de maag kwijt?

Vastgoedprofessionals voorspellen dat het aandeel van gezinnen met een eigen woning (momenteel 72%) de komende 10 jaar zal dalen (tot 65%). Dat zou niet alleen door de dure grondprijzen en door de bijkomende (milieu)kosten komen, maar ook omdat Belgen eigendom als steeds minder belangrijk zouden beschouwen, aldus de conclusie. Vreemd genoeg lijkt deze voorspelling in tegenspraak met de mening van de consumenten zelf, aangezien amper 19% daarvan zou beweren dat eigendom in de toekomst iets minder belangrijk zal zijn.

Steeds kleiner wonen

Terwijl de grondprijzen stijgen en de steeds strengere energienormen de kosten van een huis eveneens de hoogte in doen gaan – naar schatting is een passiefhuis minstens 20% duurder dan een huis dat aan de minimumnormen voldoet – lijkt het erop dat we steeds kleiner gaan wonen.

Een roos- én groenkleurige toekomst?

De sector is optimistisch over nieuwe technologieën: 77% gelooft dat de 3D-printer de komende vijf jaar steeds populairder zal worden en nieuwe toepassingen moeten het ook mogelijk maken om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en de ecologische voetafdruk van de bouwsector te verkleinen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons