Zijn Belgen baksteen in de maag kwijt?

Vastgoedprofessionals voorspellen dat het aandeel van gezinnen met een eigen woning (momenteel 72%) de komende 10 jaar zal dalen (tot 65%). Dat zou niet alleen door de dure grondprijzen en door de bijkomende (milieu)kosten komen, maar ook omdat Belgen eigendom als steeds minder belangrijk zouden beschouwen, aldus de conclusie. Vreemd genoeg lijkt deze voorspelling in tegenspraak met de mening van de consumenten zelf, aangezien amper 19% daarvan zou beweren dat eigendom in de toekomst iets minder belangrijk zal zijn.

Steeds kleiner wonen

Terwijl de grondprijzen stijgen en de steeds strengere energienormen de kosten van een huis eveneens de hoogte in doen gaan – naar schatting is een passiefhuis minstens 20% duurder dan een huis dat aan de minimumnormen voldoet – lijkt het erop dat we steeds kleiner gaan wonen.

Een roos- én groenkleurige toekomst?

De sector is optimistisch over nieuwe technologieën: 77% gelooft dat de 3D-printer de komende vijf jaar steeds populairder zal worden en nieuwe toepassingen moeten het ook mogelijk maken om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en de ecologische voetafdruk van de bouwsector te verkleinen.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag