Wat zijn waterdoorlatende tegels?


In ons Belgenlandje worden we nogal vaak getrakteerd op een regenbui. En daar wil je liever niet uren later aan herinnerd worden wanneer je terras vol plassen ligt. Hier is gelukkig een nieuwe oplossing voor: waterdoorlatende tegels.


Gedaan met grote waterpartijen op je terras! Er bestaan tegenwoordig tegels die ongeveer 50 liter water/m² per minuut doorlaten. Ze fungeren als een soort vergiet, maar dan in tegelvorm. Ideaal dus voor wie niet van plassen houdt, zelfs uren nadat het geregend heeft. 


Milieuvriendelijk


Waterdoorlatende tegels zijn goed voor het milieu omdat ze uit natuursteen vervaardigd zijn. De voorraad van natuursteen is haast onuitputtelijk, want de aardkorst bestaat voor het grootste deel uit dit materiaal. 


Look & feel


Natuursteen is combineerbaar met bijna elke bouwstijl en kan aangeleverd worden in een waaier aan kleuren. Maar verliest de tegel zijn kleur niet door zoveel water door te laten? Neen! 


Natuursteen behoudt zeer goed zijn kleur, zelfs na blootstelling aan enorme hoeveelheden water. Dankzij de hoeveelheid water die door de tegels gaat, hechten vlekken zich ook niet makkelijk op de stenen. De meeste vlekken en vuil worden zelfs mee afgevoerd met het hemelwater. Handig! 


Prijs


Het enige nadeel aan natuursteen is dat het zeker niet het goedkoopste materiaal is. Informeer je daarom goed en vergelijk prijzen. Het voordeel is dan weer dat je tegenwoordig in de meeste winkels met ecocheques kunt betalen voor natuursteen.


Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag