26 december 2018

Als vloerverwarming op lange termijn aanzienlijke besparingen mogelijk maakt, is het essentieel om te kiezen voor een warmtegeleidende vloerbedekking…

Vloerverwarming werkt met stralen. De coating moet de warmte dus zo gelijkmatig mogelijk kunnen verdelen.

Tapijt en parket: over het algemeen te vermijden
Tapijt en zelfs parket bevatten vaak een luchtspleet die een belemmering vormt voor de verspreiding van warmte. Sommige parketvloeren gaan echter goed samen met vloerverwarming, mits je voor de juiste houtsoort kiest en de voorkeur geeft aan smalle planken. Eik, teak of dennen worden aanbevolen, terwijl esdoorn of beuk veel minder wordt aangeraden. Deze houtsoorten zijn immers gevoelig voor hitte en kunnen vervormen.

Steen, een natuurlijke warmtegeleider
Natuursteen of keramische tegels zijn ideale materialen voor wie vloerverwarming wil. Ze hebben twee voordelen: aan de ene kant zijn ze bijzonder resistent, terwijl ze niet snel barsten, en aan de andere kant worden ze gekenmerkt door hun perfecte warmtegeleiding. Wees echter voorzichtig bij het plaatsen van de tegels: ze moeten even groot zijn en de voegen moeten recht zijn om het ontstaan van kleine scheuren of spleten te voorkomen.

Vergeet de vloer niet te isoleren
Om warmteverlies, is het raadzaam om je vloer te isoleren alvorens je het hydraulisch systeem installeert. De warmte wordt langs boven en onder uitgestraald en dus is een goede isolatie van de vloer van tel voor optimale prestaties van je vloerverwarming.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag