Vindt de Vlaming zijn weg naar nieuwe premies?

299 aanvragen voor premie warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler voor sanitair warm water bespaar je tot 70% in vergelijking met een elektrische boiler. Begin dit jaar werd de premie voor een warmtepompboiler ingevoerd. Wie overstapte op zo’n boiler kon vanaf 7 februari de premie van 400 euro online aanvragen bij netbeheerder Fluvius. De premie daalt de komende twee jaar telkens met 100 euro en zal vanaf 2021 tot en met 2023 nog 200 euro bedragen. Op een maand tijd hebben 299 Vlamingen al een aanvraag ingediend.


Sloop- en heropbouwpremie 403 keer aangevraagd

Met de nieuwe sloop- en heropbouwpremie wil de Vlaamse overheid mensen aanmoedigen om een oude woning te slopen en te vervangen door een energiezuinige nieuwbouw. Het gaat om een eenmalige korting van 7.500 euro voor wie niet in aanmerking komt voor het gunstige btw-tarief van 6% dat momenteel in 13 Vlaamse steden geldt. De nieuwe premie werd op 1 maart ingevoerd en al 403 keer aangevraagd. “Blijkbaar zaten heel wat mensen te wachten op deze korting. Nog beter zou zijn om het verlaagde btw-tarief van 6% naar heel Vlaanderen uit te breiden”, reageert Peeters.

Bron
Livios

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag