17 maart 2018

Zitten je afvoerleidingen regelmatig verstopt? Dat kan je voorkomen! Wij vroegen een ervaren loodgieter hoe je dit probleem kan inperken. We kregen de volgende tips door die we jullie graag meegeven.

1. Plaats een zeefje in de gootsteen

Simpel, maar efficiënt: plaats een zeefje in de gootsteen. Het afval blijft dan achter in het zeefje en loopt niet door je afvoer. Natuurlijk moet je het zeefje regelmatig legen, maar je voorkomt wel verstoppingen. Het kost je twee keer niks. Een loodgieter inschakelen is sowieso duurder.

2. Spoel niet zomaar alles door

We zijn ontzettend nonchalant en spoelen veel te veel zaken zomaar door de gootsteen of door het toilet. Hoeveel mensen spoelen hun etensresten niet door het toilet weg? Zo kan bijvoorbeeld (frituur)vet zich na een tijdje in het toilet ophopen en voor serieuze verstoppingen zorgen. Spoel zeker niet alle etensresten weg via je toilet en gebruik het enkel waarvoor het bedoeld is.

3. Leeg het doucheputje

Het doucheputje is een andere plek waar heel wat afval samenkomt, haren bijvoorbeeld. Maak het afvoerputje van je douche dan ook geregeld leeg en voorkom dat haren in de afvoer komen. Haren blijven heel vaak plakken en zorgen ook dat andere resten zich erin vastkoeken.

4. Gebruik minder toiletpapier

Als je teveel toiletpapier gebruikt kan het papier niet meer zo goed oplossen. Toiletpapier lost op door contact met water, maar met teveel papier is dit niet meer mogelijk. Minder papier, zorgt voor een minder grote prop en verkleint de kans op verstoppingen.

5. Zorg voor een preventief onderhoud

Een verstopping komt meestal niet geheel onverwacht. Het begint vaak met een gedeeltelijke verstopping. Wacht niet te lang om een loodgieter in te schakelen, of beter nog: laat een loodgieter preventief aan de slag gaan. Zeker oude huizen hebben regelmatig verstoppingen en modernere buizen en afvoeren kunnen veel problemen voorkomen.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag