Vergeet niet om de matras om te draaien!

De gemiddelde levensduur van een matras is ongeveer 8 tot 10 jaar. Maar om uw matras gedurende deze lange periode in zijn vorm te houden, moet u hem toch regelmatig draaien.

Normale slijtage

Door de matras te draaien voorkomt u snellere slijtage, alsook de snellere doorbuiging van bepaalde zones. Vooral bij een tweepersoonsmatras is het een aanrader, aangezien het vrij zeldzaam is dat de twee slapers exact hetzelfde gewicht en dezelfde lichaamsbouw hebben.

Hygiënische oplossing

Het regelmatig terugkeren van de matras zorgt ook voor een betere ventilatie en beperkt de opeenhoping van mijten op dezelfde plaatsen. Vooral als je van de gelegenheid gebruik maakt om de matras eens te laten uitwaaien.

Lichaamscomfort

Mocht u het niet weten: veel matrassen hebben een dubbele zijde: zomer en winter. U kan er voorzorgen dat de winterkant in wol bovenaan ligt tijdens de koudste maanden. Dit oppervlak zal dan beter de warmte onder het dekbed bewaren. Omgekeerd kan u de linnen of katoenen zomerzijde tijdens de warmste maanden van het jaar naar de bovenzijde keren. Dit oppervlak zal dan contact maken met de koelere matras.

4 keer per jaar

Idealiter zullen we de matras op zijn minst 4 keer per jaar draaien. We wisselen de bovenzijde af met de andere kant aan het begin van de winter en aan het begin van de zomer (door hem voorzichtig in tweeën te manipuleren om rugpijn te voorkomen. Vervolgens keert u de bovenzijde van de matras (de zijkant van de kop) met de onderzijde (de andere kant aan de voeten) telkens in het midden van deze twee seizoenen.

Bron
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag