TOP 5 planten voor de werkruimte

Of je kantoor nu in een bedrijf is gevestigd, je van thuis werkt of zelfstandig ondernemer bent: planten verhogen de productiviteit en verlagen het stressniveau in elke werkruimte. Bovendien zuiveren ze de lucht,wat zeer welkom is in een kantoor met airconditioning. Hou bij het kiezen van de planten rekening met hoeveel licht ze nodig hebben (niet veel) en hoeveel plaats ze vereisen.

Dracaena marginata

De perfecte plant voor een werkruimte. Niet veeleisend en kan perfect worden blootgesteld aan onregelmatige besproeiing, terwijl de lucht wordt gezuiverd. Aangezien hij recht omhoog groeit, neemt hij weinig ruimte in beslag. In de halfschaduw geplaatst, zal deze plant mooie en grote bladeren opleveren.

Peperomia metallica

Met zijn compacte en afgeronde bladeren zorgt de peperomia metallica voor een prachtig decoratief effect wanneer hij op een bureau of meubel wordt gezet. Zijn sterke punt is dat hij het licht van tl-buizen en led’s zeer goed verdraagt.

Sansevieria cylindrica

Nog zo’n bijzondere plant. Niet erg veeleisend wat water betreft, aangezien hij twee tot zelfs drie weken zonder kan blijven. Kan zowel tegen tocht als droge lucht, maar ook zowel daglicht als kunstmatig licht.

Dracaena sanderiana

Deze plant wordt ook wel “Chinees Riet” genoemd en vaak in verband gebracht met feng shui. Je kan ‘m telen in potgrond maar ook direct in gedestilleerd of gefilterd water, aangezien hij gevoelig is voor chemicaliën. Heeft licht nodig heeft (maar geen direct zonlicht) en haat tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

Neoregelia carolinae

Zijn mooie bladeren blozen net voor de bloei, hij is gemakkelijk te kweken en hangt. De kamertemperatuur moet tussen 5 en 24°C bedragen aangezien warmte essentieel is voor zijn ontwikkeling. De neoregelia houdt van fel licht maar niet van direct zonlicht.

Bron
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag