11 september 2018

Je doet allerhande verbouwingswerken aan je woning. Maar wat gebeurt er dan met het kadastraal inkomen daarvan? Blijft dat hetzelfde of gaat dit omhoog?

Het kadastraal inkomen van je onroerend goed bepaalt hoeveel onroerende voorheffing je jaarlijks betaalt. Bovendien is het kadastraal inkomen van belang voor het bepalen van het onroerend inkomen waarop je wordt belast in de personenbelasting.

Aangifte doen

Als je een woning of appartement verbouwt, moet je daarvan aangifte doen. Je moet dat doen binnen de dertig dagen na de voltooiing van de werken. Hiervoor gebruik je een formulier dat je kan downloaden via deze site. Als je geen aangifte doet, riskeer je sancties. Meer bepaald loop je dan het risico administratief en zelfs strafrechtelijk te worden beboet.

Herzien

Na de verbouwing van je pand kan het kadastraal inkomen daarvan wel degelijk herzien worden. Het herschatte kadastraal inkomen wordt aan jou meegedeeld via een aangetekende brief.

Bezwaar aantekenen

Als je het niet eens bent met het herziene kadastraal inkomen, dan kan je bezwaar aantekenen. Opdat je bezwaar ontvankelijk zou zijn, moet je het indienen binnen een termijn van 2 maanden vanaf de datum van betekening van het kadastraal inkomen. Je moet het bezwaar doen via een aangetekende brief waarin je een tegenvoorstel moet doen. Je moet dus het KI vermelden dat je zelf voorstelt.

Vervolgens kan er een minnelijke schikking met jou getroffen worden. Lukt dat niet dan kan je in onderling akkoord met de administratie 1 of 3 scheidsrechter(s) aanwijzen, dan wel de aanwijzing van 1 of 3 scheidsrechter(s) vragen aan de rechtbank.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag